La Generalitat adjudicarà un nou tram d’obres del Xúquer-Vinalopó en el primer trimestre del 2024

Es tracta de 14 quilòmetres del Xúquer-Vinalopó pressupostats en quasi vint milions d’euros

 

Transvasament Xúquer-Vinalopó
Les obres que s'adjudicaran contemplen 14 quilòmetres d'infraestructura postransvasament / Europa Press

El segon tram de les obres del marge esquerre del Xúquer-Vinalopó posteriors al transvasament s’adjudicaran en el primer trimestre del 2024. Així ho ha anunciat el cap del Consell, Carlos Mazón, qui ha qualificat de "pas decisiu" aquesta espenta a les obres de la infraestructura. Es tracta d’un tram de 14 quilòmetres que tindrà un pressupost de quasi vint milions.

D’aquest import, sis milions s'adjudicaran durant els primers mesos del 2024 i beneficiaran els regants de Monòver, Novelda, Montfort, Agost, Sant Vicent del Raspeig, Alacant i Elx, com ha detallat la Generalitat en un comunicat. Aquestes obres s'uneixen a les del primer tram, que ja estan adjudicades, per un import de deu milions.

Així mateix, Carlos Mazón ha afirmat que la Generalitat està treballant en altres fases i obres complementàries, i algunes ja estan redactades.

“Vigilant” davant de les retallades del govern espanyol

D'altra banda, el president de la Generalitat sosté que el Consell continuarà vigilant enfront de les retallades ideològiques del govern de Pedro Sánchez al transvasament Tajo-Segura. "Defensarem cada gota d'aigua", ha emfatitzat.

En la mateixa línia, el cap del Consell ha urgit també el govern de Pedro Sánchez a invertir els 1.200 milions d'euros que "deu a la Comunitat Valenciana en infraestructures hídriques prioritàries, posades de manifest recentment en l'informe de la Comissió de l'Aigua de la CEV".

També et pot interessar

stats