Les Corts reclamen que el govern no aprove més retallades del cabal del transvasament Tajo-Segura

La iniciativa del PP, que ha comptat amb el suport de Vox, el vot en contra de Compromís i l'abstenció del PSPV, demana que es modifique el reial decret sobre el pla hidrològic

Comissió de Medi Ambient aquest dimarts
Comissió de Medi Ambient aquest dimarts / Twitter: @cortsval

Les Corts han aprovat que el Consell sol·licite al govern d'Espanya no fer "noves retallades" del cabal del transvasament Tajo-Segura, i que modifique el reial decret sobre el pla hidrològic del Tajo, que ha suposat una "reducció dràstica" del cabal d'eixe transvasament.

La iniciativa, presentada pel PP i debatuda en la comissió parlamentària de Medi Ambient, ha comptat amb el suport de Vox, el vot en contra de Compromís i l'abstenció del PSPV-PSOE.

Les Corts declaren aquest transvasament com a "essencial" per al desenvolupament de la província d'Alacant i "irrenunciable" per a la Comunitat Valenciana.

El text ha sigut defensat per la diputada del PP María Gómez, qui ha reivindicat la necessitat de defendre el transvasament Tajo-Segura i de tornar a la situació anterior al 2023, quan la revisió dels plans hidrològics "va consumar una de les retallades més letals" per als regants.

27 retallades "arbitràries" del govern del PSOE i Unides Podem

Gómez ha criticat que en els últims cinc anys el govern central del PSOE i Unides Podem ha fet "27 retallades arbitràries" d'una infraestructura solidària, en la qual l'aigua que rep el Segura es retorna en transaccions econòmiques i impostos a la resta d'Espanya.

El diputat de Vox José Muñoz ha pronunciat un "sí rotund" a la iniciativa, perquè l'aigua "no ha de ser utilitzada com a arma política", sinó que "és de tots i els agricultors del Baix Segura la requereixen amb urgència".

També et pot interessar

stats