Garzón critica les mesures fiscals anunciades per Puig: "És perdre anticipadament"

El ministre de Consum creu que una "baixada d'impostos no és coherent amb cap programa d'esquerres"

El ministre de Consum, Alberto Garzón, es una imatge d'arxiu
El ministre de Consum, Alberto Garzón, es una imatge d'arxiu / Efe

El coordinador federal d'EU i ministre de Consum, Alberto Garzón, ha advertit que assumir el marc de "baixada d'impostos" des de l'arc progressista és "perdre anticipadament" i "no és coherent amb cap programa d'esquerres".

Així ho ha traslladat en xarxes socials un dia després de l'anunci de la baixada d'impostos via IRPF anunciada pel president de la Comunitat Valenciana aquest dimarts i de la qual s'ha desmarcat la titular d'Hisenda, María Jesús Montero. També el president d'Aragó, Javier Lambán, va admetre la "possibilitat" que es puga canviar la fiscalitat en la seua comunitat autònoma si els quatre partits que formen el govern hi estan d'acord.

D'altra banda, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, després d'aquesta decisió, va demanar coherència al PSOE davant del seu rebuig a la proposta de deflactació de l'IRPF i baixada de l'IVA a productes bàsics.

Per a Garzón, adoptar aquest marc de baixada d'impostos suposa la derrota anticipada de l'esquerra, atés que és un discurs que alimenta "qui odia allò que és públic". "Els drets de les famílies treballadores se sostenen sobre sistemes fiscals justos i progressius. Lesionar aquests sistemes no és coherent amb cap programa d'esquerres", ha ressenyat a través d'un missatge en Twitter.

També et pot interessar

stats