Fullana, sobre la nova llei educativa: “Provocarà una gran davallada de l’ús del valencià”

El portaveu d’Educació de Compromís a les Corts acusa el PP i Vox de “degradar l’escola pública per a potenciar un altre model gestionat per empreses privades”

Gerard Fullana, portaveu d'Educació de Compromís a les Corts, entrevistat en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El portaveu d’Educació de Compromís en les Corts, Gerard Fullana, assegura que la nova llei educativa del PP i Vox "provocarà una gran davallada de l’ús del valencià" perquè tracta per igual "dos llengües que no tenen la mateixa situació". Així ho ha explicat este dilluns en una entrevista per a Les notícies del matí.

Fullana ha denunciat que "la dreta sempre legisla a menys pel que fa al valencià" i ha criticat que el president Carlos Mazón i el conseller d'Educació José Antonio Rovira "ens volen portar al monolingüisme, el del pensament únic, tot el contrari a la llibertat". En esta línia, ha remarcat que ambdós polítics no són lliures, sinó persones "molt condicionades lingüísticament" pel que fa als seus coneixements del valencià.

El diputat valencianista ha confirmat que encara "no tenen cap notícia" pel que fa al recurs contenciós administratiu contra el nou decret del Consell per a l'admissió escolar presentat al TSJCV. El portaveu d'educació a les Corts ha emfasitzat que "per descomptat" que donen suport a la vaga educativa convocada per al 23 de maig i ha afegit que sembla que el PP i Vox volen “degradar l’escola pública per a potenciar un altre model gestionat per empreses privades”.

A més, Fullana ha comunicat que la coalició presentarà esmenes a la totalitat i també parcials a les cinc lleis que s'estan tramitant a les Corts. El parlamentari autonòmic ha qualificat l'anunci d'este paquet legislatiu com una estratègia per a "despistar l'opinió pública" de l'inici del judici contra l'expresident Eduardo Zaplana. Així, ha recordat que Mazón "va estar imputat en la trama Brugal".

Pel que fa al seu paper com a part de l'equip de coordinació de la ponència política de Més, partit majoritari dins de la coalició Compromís, Fullana ha marcat com a objectiu "tornar a governar i a portar les revoltes ciutadanes a mesures concretes". Per a arribar a este punt, ha marcat com a un dels primers passos el "deute pendent" de dur a terme un procés constituent de Compromís.

També et pot interessar

stats