Compromís presenta un recurs contenciós administratiu al TSJCV contra el "segregador" districte únic educatiu

El síndic, Joan Baldoví, ha acusat la Generalitat de promoure "una normativa que mercantilitza l'educació"

El síndic de Compromís en les Corts, Joan Baldoví; el portaveu de la coalició en la Diputació d'Alacant, Ximo Perles; el portaveu d'Educació en les Corts, Gerard Fullana, i les regidores d'Alacant i d'Elx, Sara Llobell i Esther Díez.
El síndic de Compromís en les Corts, Joan Baldoví; el portaveu de la coalició en la Diputació d'Alacant, Ximo Perles; el portaveu d'Educació en les Corts, Gerard Fullana, i les regidores d'Alacant i d'Elx, Sara Llobell i Esther Díez. / Compromís

Compromís ha preparat un recurs contenciós administratiu que presentarà davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra el decret d'admissió escolar de la Generalitat, que ha qualificat d'"il·legal i segregador". Així ho ha anunciat este dijous el síndic de Compromís en les Corts, Joan Baldoví, en una roda de premsa a Alacant en la qual ha estat acompanyat pel portaveu d'Educació en les Corts, Gerard Fullana.

"Tenim raons de pes per a acompanyar la comunitat educativa valenciana i lluitar per a derogar una normativa que promou escoles i alumnes de primera i de segona, com si l'educació fora una competició", ha remarcat Baldoví. Així mateix, el portaveu valencianista ha acusat la Generalitat de "no escoltar" la comunitat educativa i de promoure "una normativa que mercantilitza l'educació i que denigra la xarxa de l'ensenyament públic en pro del negoci de la concertada".

"Recorrem als tribunals per a paralitzar una actuació que té massa de conveniència ideològica pròpia de l'extrema dreta i res per a assegurar una xarxa de centres educatius on tots tinguen els recursos que faça falta per a assegurar una qualitat educativa òptima i una bona atenció personalitzada a l'alumnat", ha retret Baldoví.

"Opacitat" de la Conselleria

En relació amb el cobrament de quotes que els centres concertats a les famílies, Fullana ha sostingut que els centres concertats "han de garantir la gratuïtat universal de l'ensenyament, com qualsevol centre públic". "La Conselleria ara permet que els centres concertats puguen exigir aportacions de les famílies en concepte de matrícula o reserva de plaça i exigir també que les famílies paguen per material i equipament escolar. Això és molt greu", ha alertat el portaveu d'Educació a les Corts.

Fullana ha denunciat que la Conselleria d'Educació "treballa en la més absoluta opacitat i amb tempos que estan alterant el funcionament normalitzat de gestions tan importants que han de fer milers de famílies, com és matricular els fills i filles a l'escola".

També et pot interessar

stats