La Fiscalia té dos dies per a pronunciar-se sobre la imputació de Mónica Oltra

La defensa de la vicepresidenta del Consell també podrà pronunciar-se durant aquest període

Mònica Oltra, en declaracions sobre la dimisió de Mata
Mónica Oltra, davant dels mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha donat un termini de dos dies a les defenses i a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia perquè es pronuncie sobre la competència de la sala civil i penal per a obrir una causa contra la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, pels abusos sexuals que va patir una menor quan estava en un centre sota tutela de la Generalitat per part d’un monitor.

Amb aquest termini, la Fiscalia pot pronunciar-se sobre aquesta causa, és a dir, que manifeste si veu indicis delictius o no. També durant aquest termini les defenses podran presentar al·legacions.

La vicepresidenta del Consell i responsable de Polítiques Inclusives s’ha personat en aquesta causa, el que li permet conéixer en detall les actuacions que ha fet el jutjat que investiga aquest assumpte i emprendre accions en el procés.

Després d'estudiar les al·legacions de les parts, el tribunal decidirà si admet a tràmit el procediment. En cas afirmatiu, es produirà la imputació formal d'Oltra.

Aquest pas s'ha fet després que el jutjat instructor demanara al TSJCV la imputació d'Oltra en veure indicis delictius. Es va remetre a aquest òrgan judicial davant de la condició d'aforada de la consellera.

En aquest procediment s'investiga el presumpte encobriment dels abusos sexuals que va patir en un centre una menor tutelada, de catorze anys, per part del seu monitor i exmarit d'Oltra entre els anys 2016 i 2017. L'educador va ser condemnat a cinc anys de presó en una resolució ratificada pel TSJCV.

També et pot interessar

stats