Oltra, després de personar-se en la causa per la gestió dels abusos sexuals a una menor: "No comente estratègies de defensa"

El TSJCV ha de decidir si imputa la vicepresidenta per la suposada actuació negligent de la Conselleria d'Igualtat

Oltra, aquest divendres abans de la roda de premsa posterior al ple del Consell
Oltra, aquest divendres, abans de la roda de premsa posterior al ple del Consell / Biel Aliño (Efe)

La vicepresidenta del govern valencià i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha refusat aquest divendres pronunciar-se respecte a la personació en la causa sobre el presumpte encobriment per part de la Conselleria dels abusos sexuals a una menor tutelada. Un silenci que obeeix, ha dit, a la seua decisió de no comentar "estratègies de defensa" de ningú i en cap cas. "Ja saben que no comente estratègies de defensa. No la comente d'uns altres i menys puc comentar la que m'afecta a mi. Entre altres coses, perquè no depén de mi", ha respost, en ser preguntada per l'assumpte. 

La responsable d'Igualtat ha recordat també que és "advocada" i, per això, "igual que un cirurgià no s'opera a si mateix" ella, com a lletrada, tampoc es defensa ni intervé en la defensa. "Jo tinc un gran perill, soc advocada d'exercici i aleshores he preferit no participar en l'estratègia de la defensa de la mateixa forma que un cirurgià no s'opera a si mateix perquè no té claredat de mires per a això", ha agregat. "No és bona idea que una advocada s'encarregue de la seua defensa. Si ho fera, seria una temerària", ha rematat Oltra.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha acceptat aquest dijous la personació d'Oltra en la causa oberta arran de l'actuació de la conselleria que dirigeix en un cas d'abusos sexuals a una menor tutelada pel qual van condemnar el seu exmarit. L'1 d'abril el titular del jutjat d'instrucció número 15 de València, encarregat del cas, va sol·licitar formalment al TSJCV que imputara la vicepresidenta en el marc d'aquesta investigació per a aclarir la gestió d'ella i tretze alts càrrecs i treballadors més d'Igualtat, que van intervindre en l'elaboració d'un expedient intern sobre el procediment que afectava la menor.

També et pot interessar

stats