El TSJCV designa els magistrats que decidiran sobre la imputació d'Oltra

En formaran part la presidenta del TSJCV, Pilar de la Oliva; el magistrat Antonio Ferrer, en qualitat de ponent, i l'exfiscal anticorrupció Vicente Torres

La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell / À Punt NTC

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia valencià ha conformat el tribunal que haurà de decidir pròximament si accepta o no la imputació de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per la suposada actuació negligent de la Conselleria d'Igualtat en un cas d'abusos.

En una diligència d'ordenació, feta pública per l'alt tribunal, la sala informa de la composició d'aquest tribunal, del qual formaran part la presidenta del TSJCV, Pilar de la Oliva; el magistrat Antonio Ferrer, en qualitat de ponent, i l'exfiscal anticorrupció Vicente Torres. Contra aquesta resolució es pot interposar un recurs de reposició en el termini de tres dies.

La imputació d'Oltra –que com a diputada a les Corts és aforada– l'ha sol·licitada el jutjat d'instrucció número 15 de València, que investiga de moment tretze persones per la suposada omissió del deure de custòdia i protecció d'una jove tutelada per la Generalitat que va ser víctima d'abusos sexuals per part d'un cuidador del centre on residia, i que era llavors marit d'Oltra.

A la conclusió del procés per abusos contra l'exmarit d'Oltra, la menor víctima, representada legalment per un dirigent històric d'Espanya 2000, i amb Vox com a acusació popular, ha iniciat un procés judicial contra la Conselleria per la suposada omissió del deure de custòdia i protecció, i per a determinar si hi va haver un delicte en l'elaboració d'un informe intern –que desacreditava la seua versió– sobre el que havia succeït.

El jutge instructor considera sospitosa l'actuació del personal directiu de la Conselleria, particularment dels qui van ordenar i van dur a terme el que s'ha qualificat d'instrucció parajudicial. Així mateix, considera que "no va existir en la Conselleria cap voluntat real d'aclarir els fets, sinó, per contra, d'ocultar-los, amb una mera aparença d'actuacions dirigides a aclarir-los".

També et pot interessar

stats