La Fiscalia ordena aplicar el delicte de malversació més greu encara que no hi haja lucre personal

El Fiscal General de l'Estat avala mantindre les condemnes del procés per malversació perquè amb la reforma les penes són "idèntiques"

El Fiscal General de l'Estat, Álvaro García Ortiz
El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz / A. Pérez Meca (Europa Press)

La Fiscalia General de l'Estat ha unificat criteri sobre l'aplicació del delicte malversació després de l'última reforma Penal que rebaixava les penes per desviament de fons dins de l'Administració sense ànim de lucre. L'objectiu és evitar una revisió massiva de sentències sobre malversació de fons públics, com ha succeït amb la llei del només sí és sí.

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, ha emés aquest dimecres un decret que estableix que el lucre s'apreciarà sempre que hi haja voluntat de disposar de diners públics per aconseguir un avantatge o benefici propi, tot i no existir un increment patrimonial.

Les instruccions d'obligat compliment busquen també que l'administració deslleial del patrimoni públic no quede impune.

Aquest decret fixar el criteri en les revisions de casos que es facen a causa de la reforma penal que va modificar la malversació, avalant que es mantinguen les condemnes dictades conformement a l'article 432 del Codi Penal vigent en 2015 perquè aquesta reforma "ha establit idèntiques penes de presó i inhabilitació", la qual cosa inclou la sentència del 'procés'.

"No es revisaran les sentències condemnatòries per delictes de malversació apropiatòria dictades conforme a l'article 432 del Codi Penal vigent després de la reforma de 2015 ja que la nova llei ha establit idèntiques penes de presó i inhabilitació", ha informat la Fiscalia General de l'Estat en una nota de premsa.

"En tot cas, l'administració deslleial del patrimoni públic no serà impune, sinó que continuarà sent perseguible penalment", ha remarcat.

També et pot interessar

stats