Llarena manté el processament de Puigdemont per desobediència i malversació

Segons ha informat el Tribunal Suprem, l'instructor del procés considera que la derogació de la sedició planteja un "context pròxim a la despenalització" dels fets investigats

Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont / À Punt NTC

El magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena ha eliminat el delicte de sedició del processament contra l'expresident català Carles Puigdemont, però el manté pels delictes de desobediència i malversació.

Segons ha informat el Suprem, l'instructor del proces considera que la derogació de la sedició planteja un "context pròxim a la despenalització" dels fets investigats, ja que no encaixa en el nou delicte de desordes públics agreujats.

Deixa sense efecte les euroordres actuals per sedició, però ordena la crida i cerca de Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig per malversació i desobediència.

A més, posposa la decisió d'emetre una nova euroordre contra Puigdemont i els altres dos acusats de malversació a la resolució dels tribunals de la UE sobre la immunitat parlamentària i la qüestió prejudicial.

També et pot interessar

stats