Fernández Díaz assegura que ell no va donar ordes per a muntar l’operatiu Kitchen

L’exministre de l’Interior ha assegurat que ell “no en sabia res” i que "no ho hauria tolerat mai"

L'exministre Jorge Fernánde Diaz, en la seua compareixença davant la 'comissió Kitchen'
L'exministre Jorge Fernández Díaz, en la compareixença davant de la comissió Kitchen / Europa Press
02 de desembre 2021 - 20:38

L'exministre de l'Interior amb el Partit Popular Jorge Fernández Díaz ha comparegut aquest dijous davant de la comissió d'investigació al Congrés dels Diputats sobre l’operatiu Kitchen

Fernández Díaz ha afirmat que no va ser ell qui va donar ordes al secretari d'estat de Seguretat, Francisco Martínez, per a muntar un operatiu com Kitchen, en què s’utilitzaren recursos de la Policia, al marge de les investigacions judicials, per a suposadament sostraure informació de l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

"Ni al senyor Martínez ni a ningú. Sé molt bé el que significa intentar obstruir la justícia", ha assegurat, per a tot seguit assenyalar que el seu número 2 l'ha "decebut profundament". 

L’exministre ha reiterat que ell "no va tindre mai coneixement" de res que estiguera relacionat amb aquest operatiu, al·legant que al Ministeri treballen “quasi 200.000 persones” i que ell “tenia una agenda molt intensa”. A més, ha negat tindre coneixement de la implicació del PP en l'operatiu. "No ho hauria tolerat mai, li done la meua paraula que no. Tothom té codis", ha apuntat.

En aquest sentit, ha posat com a exemple que durant el registre que es va dur a terme a la seu del PP a Gènova se li va posar "cara de ximple" perquè, com que era per orde judicial, "el ministre no en sabia res". Sobre la possible implicació de Rajoy, Fernández Díaz ha dit que ell "no acusa a ningú". 

Fernández Díaz ha recordat que ha presentat un escrit contra el seu processament en la peça Kitchen dins de la macrocausa després de la detenció del comissari José Manuel Villarejo, a qui assegura que només va saludar "circumstancialment" en dues ocasions en actes del cos.

Sobre la necessitat de secrets en actuacions judicials, ha justificat que "són les regles del joc de l'estat de dret". També ha dit que va ser el seu director en la Policia, Ignacio Cosidó, que va proposar Eugenio Pino com a director adjunt operatiu (DAO) i ha reconegut que la seua entrevista amb el director antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, es va gravar a proposta del mateix Pino, passant després a ser custodiat per Afers Interns a fi de "tractar qüestions operatives" extretes d'aquella conversa de 2014 i filtrada a la premsa en plena campanya electoral de 2016.

"Jo estic exercint el meu dret a la defensa, m'estic defensant", ha dit sobre la seua imputació, queixant-se que "a vegades s'inverteix la presumpció d'innocència".

També et pot interessar

stats