Anticorrupció demana imputar els exministres Fernández Díaz i Cospedal per l'espionatge a Bárcenas

La investigació judicial apunta a l'existència d'un operatiu fora de la llei per a localitzar documents "comprometedors" per a dirigents del PP.

L'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu
L'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu / Josefina Blanco (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge del cas Villarejo que cite en qualitat d'investigats l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en la peça relativa al presumpte espionatge a l'extresorer del partit Luis Bárcenas.

Els fiscals han traslladat la petició al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló en la causa que manté oberta per a aclarir si des del Ministeri de l'Interior es va organitzar un espionatge a Bárcenas en 2013, segons ha avançat eldiario.es.

En aquesta peça, anomenda Kitchen, ja estan sent investigats, entre altres, l'exnúmero dos d'Interior en aquella etapa, Francisco Martínez, i l'exdirector adjunt operatiu de la Policia Eugenio Pino.

La investigació judicial ha trobat indicis de l'existència d'un operatiu que actuava fora de la llei per a localitzar documents i arxius "que resultarien comprometedors per a determinats dirigents del Partit Popular".

L'excap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) de la Policia, el comissari Enrique García Castaño 'El Gordo', imputat en la causa com a presumpte col·laborador de Villarejo en els seus negocis d'espionatge, va admetre al jutge haver participat en aquest operatiu per orde d'Eugenio Pino i haver lliurat a Martínez còpia de la informació sostreta a l'extresorer del PP.

La informació provindria, presumptament, del seu xofer, Sergio Ríos, també imputat en la causa i que segons la investigació judicial va cobrar 48.000 euros de fons reservats per a espiar Bárcenas.

També et pot interessar

stats