L'alçament del sumari del cas Kitchen posa en el punt de mira la cúpula de l'últim govern del PP

El fiscal demana investigar, de moment, Cospedal i Fernández Díaz, i els populars apel·len a la presumpció d'innocència.

María Dolores de Cospedal i Mariano Rajoy en una imatge d'arxiu
María Dolores de Cospedal i Mariano Rajoy en una imatge d'arxiu / Efe

L'alçament del sumari del cas Kitchen ha posat en el punt de mira la cúpula de l'últim govern del Partit Popular. Al llarg de més de cinquanta fulls, el ministeri públic detalla com funcionava aquesta presumpta organització d'espionatge amb què el PP hauria intentat robar la informació compromesa i les gravacions que l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, tenia sobre alts càrrecs del partit. Els populars han apel·lat aquest dimarts a la presumpció d'innocència.

L'exsecretari d'Estat de Seguretat, el popular Francisco Martínez, ha posat el ventilador en marxa i apunta directament cap a l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i fins i tot cap a l'expresident del govern, Mariano Rajoy. La Fiscalia Anticorrupció demana, de moment, investigar Fernández Díaz i l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

Els fets que s'investiguen dibuixen una presumpta trama parapolicial que pretenia captar com a informador l'antic xòfer de Bárcenas. La Fiscalia Anticorrupció creu que Fernández Díaz coneixia al detall aquesta trama d'espionatge finançada suposadament amb fons reservats. L'escrit del ministeri públic sosté que Cospedal tindria un interés personal en l'èxit d'aquesta operació il·legal, primer com a afectada directa, però també de manera indirecta, com a secretària general del partit en aquell moment, pel que fa a la informació sobre altres alts càrrecs del partit.

Ana Pastor demana prudència i respectar la "presumpció d'innocència"

La subsecretària de Política Social del PP, Ana Pastor, ha demanat aquest dimarts prudència i que es respecte la "presumpció d'innocència" i ha insistit que la seua formació confia en la "independència del poder judicial". La dirigent popular, que ha demanat que es deixe treballar a la justícia, ha assegurat que si es referira a aquest cas també hauria de fer-ho sobre les imputacions de Podem, el "partit que forma part del govern", o sobre casos que també van afectar el PSOE i que van ser sobreseguts.

Casado desvincula l'actual direcció del PP del cas Kitchen

Per la seua banda, el president del PP, Pablo Casado, ha desvinculat a l'actual direcció del seu partit del cas Kitchen i ha apel·lat també a la presumpció d'innocència dels imputats perquè el PP ja ha assistit a investigacions que finalment han quedat "en res", com la "dels famosos ordinadors". Casado ha recordat que en 2012 i 2013 ell era un diputat per Àvila i "no tenia responsabilitat en el partit".

També et pot interessar

stats