Interior admet que van organitzar un dispositiu per a espiar Bárcenas

Confirma haver trobat evidències de l'operació Kitchen, com ara la participació de policies i confidents, alguns pagats amb fons reservats.

Interior admet que van organitzar un dispositiu per a espiar Bárcenas
Interior admet que van organitzar un dispositiu per a espiar Bárcenas

El Ministeri de l'Interior ha admés que s’han trobat evidències de l’operació Kitchen, que van posar en marxa per a espiar i sostraure documents a l’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, així com de la participació en l’operatiu de policies i confidents.

"Se sap que en aquesta operació han participat funcionaris adscrits aleshores a la Direcció Adjunta Operativa del CNP i a la Comissaria General d'Informació, i existeix la constància de col·laboradors o informadors, algun dels quals rebien una remuneració periòdica a canvi de la informació facilitada", indica Interior en un informe.

Aquest informe l'han remés al jutge del cas Bárcenas, José de la Mata, que el va reclamar en tindre coneixement de l'existència d'aquesta operació, a través de la qual suposadament li van sostraure documents a l’extresorer que podrien servir-li com a prova en la investigació de la caixa B del PP.

És una informació prèvia que Interior trasllada a De la Mata, mentre continuen, d'altra banda, les perquisicions sobre els detalls d'aquesta operació en un altre jutjat de l'Audiència Nacional, el que investiga José Manuel Villarejo, un dels intervinents en l’operació Kitchen.

Aquesta operació, coneguda a través dels documents intervinguts en la detenció de Villarejo, ha donat lloc en un altre jutjat a l'obertura de la peça número 7 del cas Tàndem, pel qual l’excomissari està un any a la presó.

Aquest dimecres, 12 de desembre, està prevista la compareixença davant del jutge del cas Villarejo del considerat com el principal confident policial en aquesta operació, el xòfer de Bárcenas, Sergio Ríos, del que se sospita que va arribar a percebre 48.000 euros pels serveis en l’operació Kitchen.

Fernández Díaz es desmarca de l’Operació Kitchen

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ha assegurat que no té "la més mínima preocupació" pel suposat ús de fons reservats del Ministeri per a recuperar documents de Bárcenas, ja que sosté que ell no els gestionava, sinó que eren altres persones del departament, en les quals, segons afirma, té "plena confiança".

Fernández Díaz considera "cridaner" que una peça declarada secreta pel jutge s'estiga coneixent a través dels mitjans de comunicació.

El jutge del cas Villarejo renuncia

El jutge de reforç número 6 de l'Audiència Nacional, Diego de Egea, comunicarà als superiors que renuncia a continuar en la plaça, segons han avançat fonts jurídiques a la Cadena SER.

Tal com avança l’emissora, De Egea ha al·legat "motius personals" per a prendre aquesta decisió, a pesar que, des que va arrancar el cas Villarejo, ha mantingut un dur enfrontament amb la Fiscalia Anticorrupció.

També et pot interessar

stats