Feijóo sobre el pacte valencià de PP i Vox: “La llei contra la violència masclista no es derogarà i un conseller del PP portarà les polítiques d’igualtat”

El candidat a la presidència del govern espanyol del PP defén que en el document "no es toca la violència masclista i es posa l'accent en la domèstica"

Núñez Feijóo conversa amb el presentador del Hormiguero durant l'entrevista d'aquest dimecres de nit
Núñez Feijóo conversa amb el presentador d''El Hormiguero' durant l'entrevista d'aquest dimecres a la nit / Atresmedia (Efe)

El pacte que han tancat el PP i Vox per a governar la Generalitat i que s’ha materialitzat en un document que conté cinquanta mesures bàsiques “no està en contra de la llei de violència masclista de la Comunitat Valenciana”, una normativa que “no es derogarà”, i serà el PP el que estarà al capdavant de les polítiques d’igualtat de la Generalitat. Així ho va anunciar aquest dimecres el candidat del PP a les eleccions generals en el programa El hormiguero, d’Antena 3, on també va admetre que la seua formació “no està d’acord amb una persona antivacunes”, ni tampoc amb una persona antiavortista –en referència a Llanos Massó (Vox), presidenta de les Corts des de dilluns–, però malgrat aquestes qüestions, amb les quals discrepa el PP “profundament”, la formació intentarà governar amb els seus propis vots.

Núñez Feijóo va matisar el contingut del pacte de govern tancat entre el seu partit i Vox a la Comunitat Valenciana i que permetrà portar Carlos Mazón fins a la presidència de la Generalitat. Concretament, Feijóo es va referir a la concepció de la violència de gènere que arreplega el pacte. Des del seu punt de vista, el document que materialitza el pacte de govern no nega la violència masclista, sinó que més prompte amplia el concepte per a incloure-hi totes les manifestacions violentes que ocorren dins la família.

En aquest document no es toca la violència masclista i es posa l'accent en la domèstica, la que pot exercir un fill contra un pare o contra un iaio Alberto Núñez Feijóo - Candidat del PP a la presidència del govern espanyol

“Si en aquest document es diguera que la violència masclista no existeix o que cal derogar la llei de violència masclista de la Comunitat Valenciana, em semblaria inadmissible. En aquest document no es toca la violència masclista i es posa l'accent en la domèstica, la que pot exercir un fill contra un pare o contra un iaio”, exposava Núñez Feijóo en ple horari de prime time i només 24 hores després que el president del govern espanyol, i candidat dels socialistes per a la presidència del govern, intervinguera al mateix programa.

El president del PP va remarcar que el pacte de govern subscrit al nostre territori no contempla la derogació de la llei autonòmica contra la violència masclista i va anar més enllà en avançar que les competències d’Igualtat recauran en algun conseller del PP.

Aquesta no va ser l'única referència a la violència contra les dones. El presentador, Pablo Motos, també li va plantejar el fet que el PP haja tancat un acord amb una formació, Vox, el cap de llista de la qual, Carlos Flores, va ser condemnat per un delicte assimilable al que hui seria considerada violència masclista, una situació que Feijóo va justificar assegurant que el PP va apartar Flores com a condició per a subscriure un acord amb la formació verda. “Li vam dir a Vox que no podíem pactar, ni podia formar part del govern, una persona que té una sentència, és veritat que fa vint anys, però és una sentència per abusos verbals contra la seua exdona”, exposava Feijóo.

Vam vetar a Carlos Flores. Vam fer aquest acord perquè o anàvem a les eleccions al novembre, o entrava Vox al govern, perquè necessitàvem els seus vots: sense els seus vots governaria l’esquerra Alberto Núñez Feijóo - Candidat del PP a la presidència del govern espanyol

“Vam vetar aquesta persona, Vox ho va acceptar i ens va demanar rapidesa en la presa de decisions. I vam fer aquest acord perquè o anem a eleccions el novembre o entrava Vox al govern, perquè necessitàvem els seus vots, perquè sense els seus vots governaria l’esquerra”, afirmava el líder dels populars en el programa d’Antena 3, alhora que recordava que el PP va ser la força més votada a la Comunitat Valenciana.

També en referència al soci de govern del PP, i preguntat per la seua valoració de la presidenta de les Corts, que és “antivacunes i antiavortista”, com va apuntar Motos, Feijóo va admetre que són trets ideològics que no comparteix la seua formació, però el PP “intentarà governar” amb els vots dels seus propis diputats.

Llanos Massó és la presidenta del Parlament, no és membre del govern Alberto Núñez Feijóo - Candidat del PP a la presidència del govern espanyol

“És la presidenta del Parlament, no és membre del govern”, deia en al·lusió a Massó. “No podem estar d’acord amb una persona antivacunes, que no respecta els criteris científics comunament admesos. I una antiavortista té drets semblants a una avortista, no és obligatori avortar. No estem d’acord amb aquestes qüestions, discrepem profundament amb alguns pensaments ideològics, però perquè no som Vox”, argumentava el líder del PP. 

Taronges més cares que bosses de plàstic

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol també es va pronunciar sobre altres qüestions, com ara la política ambiental o l’impost als elements de plàstic. Per a il·lustrar-ho, va comparar el preu d’un quilo de taronges, que assegurava haver vist en un anunci a 0,12 euros el quilo, i el preu d’una bossa de plàstic, 0,15 euros. “Quin sentit té que una bossa valga més que un quilo de taronges?”.

En aquesta línia, atribuïa el preu de la bossa a l’impost al plàstic. En la seua opinió, no té cap sentit que s’aplique aquest tribut des de l’1 de gener, “quan la resta de la Unió Europea l’ha retardat per a una ocasió millor”. 

També et pot interessar

stats