Feijóo llança propostes d'estalvi energètic un dia abans del cara a cara amb Sánchez

Estendre la rebaixa de l'IVA del gas i la llum durant tot l'hivern, ajudes i indemnitzacions per a les indústries electrointensives o aprofitar totes les fonts energètiques són algunes propostes

El president del PP, aquest dilluns
El president del PP, aquest dilluns / Eduardo Parra (Europa Press)

Estendre la rebaixa de l'IVA del gas i la llum durant tot l'hivern, explotar durant la crisi "totes les fonts de generació elèctrica", la desburocratització per a la instal·lació d'energies renovables i un pla d'ajudes i indemnitzacions per a "temperar" els preus de l'energia en les indústries electrointensives. Aquestes són els eixos defensats aquest dilluns pel president del PP, Alberto Núñez Feijóo durant la seua intervenció en els "Desdejunis informatius" d'Europa Press. Feijóo ha fet públiques aquestes propostes un dia abans del debat que mantindrà demà dimarts al Senat amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez i ha assegurat que enviarà el document de la proposta a la Moncloa

El responsable popular ha deixat clar que el seu partit no actuarà com a espectador davant els que ha qualificat de nous errors del govern espanyol i per això tornarà a posar propostes damunt de la taula. "Aquesta mateixa setmana enviarem un pla complet" a la Moncloa per al seu "estudi i consideració" que serà "detallat, estarà a la disposició dels ciutadans i comptarà amb un ventall de mesures a curt i mitjà termini".

"Ens esperen temps difícils que requereixen, en primer lloc, exemplaritat en la política. No és raonable obligar a apagar aparadors quan es mantenen encesos ministeris superflus", ha criticat el president del PP del pla d'estalvi energètic aprovat pel govern espanyol, que "no ha consensuat amb ningú".

Enfront d'això, Feijóo ha defensat el seu bateria de propostes amb la qual el PP "no pretén ofendre ningú, ni destorbar el govern espanyol, ni ser objecte de menyspreu o desqualificació". "Només pretenem ser útils als ciutadans i ajudar al nostre govern en un moment de dificultat", ha recalcat.

A més, el president del PP ha avançat que presentarà al govern dos nous projectes que tindran a veure amb assumptes econòmics i institucionals, encara que no ha avançat detalls de les pròximes propostes.

Sobre les indústries electrointensives, el president del Partit Popular considera que la política energètica del Govern comença a tensionar els preus de l'energia, la qual cosa afecta directament les indústries electrointensives. "Hem de blindar la nostra indústria perquè si no les ajudes a les llars es quedarien en ajudes a llars d'aturats", ha recalcat el líder del PP. De fet, ha assenyalat que l'única empresa de producció d'alumini primari a Espanya, Alcoa, està tancada des de fa un any perquè "el preu megavat és incompatible amb la producció".

També et pot interessar

stats