La patronal taulellera i el govern espanyol aborden el futur del sector

L’encariment del gas i la llum ha posat contra les cordes les empreses taulelleres, que demanen que les ajudes directes s’amplien al màxim que permet la Unió Europea

El sector tauleller valora el seu futur aquest dilluns
El sector tauleller valora el futur aquest dilluns / À Punt NTC

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, es reuneixen aquest dilluns amb la patronal taulellera en un encontre que pot ser clau per al futur del sector, que està passant per una crisi a causa de l’encariment del gas i la llum.

El sector demanarà que les ajudes directes s’amplien al màxim que permet la Unió Europea: fins a 50 milions d’euros en el cas de les empreses més grans. 

Entre les zones més afectades per l’augment dels preus estan la Plana Alta i la Plana Baixa, on la indústria taulellera dona treball de manera directa a 36.000 persones. De fet, hi ha municipis on el 90% del veïnat depén d’aquest sector.

Algunes empreses ja asseguren estar experimentant pèrdues per l’augment del cost del gas i negocis com Azulíber, a l’Alcora (l'Alcalatén), que ha entrat en parada tècnica.

També et pot interessar

stats