El sector tauleller valencià vaticina una tardor complicada amb l’augment del preu del gas

Algunes empreses valoren allargar les parades tècniques a l'agost per reduir costos

Imatge d'una empresa del sector tauleller a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
26 de juliol 2022 - 22:05

El sector del taulell és un dels més afectats pel racionament del gas, i mira amb preocupació la proposta del 15% de Brussel·les. No tant per la reducció del consum de gas, sinó per la previsió de l'augment del preu, que enguany s'ha disparat fins al 126%.

Per aquest motiu, han fet costat a la ministra Rivera per la reducció del racionament al 8%. Tot i això, amb l'acord damunt de la taula, les taulelleres insisteixen: no és prou per a evitar que el sector passe per moments molt complicats, que els fan plantejar-se prendre mesures.

Alberto Echevarría, el secretari general de l'associació de taulellers Ascer, ha assegurat que el preu marcarà la tardor. En aquests moments –ha assegurat– “el preu vaticina una tardor complicada”.

Sense font d'energia alternativa, els preus afectarien fins i tot l'estabilitat financera de les taulelleres, al seu crèdit i “serà més car si els tipus d’interés pugen”, ha advertit Echevarría.

Un altre factor que s'ha de tindre en compte, fins al punt que algunes empreses ja valoren prendre mesures per a reduir costos, com allargar les parades tècniques a l'agost. Aquesta contenció és una continuació de la reducció de l'índex de producció industrial, que enguany ha caigut un 8,3 %.

El teixit industrial valencià és el segon exportador de taulell del món. El 80% de les empreses taulelleres estan ubicades a les comarques de Castelló i donen treball quasi a 16.000 persones.

També et pot interessar

stats