Feijóo exigeix a Sánchez consensuar el Codi Penal o convocar eleccions

El líder del PP demana al president del govern que "deixe d'impugnar el sistema i deshonrar la democràcia" amb les seues cessions als independentistes

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, aquest dimarts
El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, aquest dimarts / À Punt NTC

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha exigit al president del govern, Pedro Sánchez, que consensue amb el seu partit una reforma del Codi Penal, renunciant a la modificació que es tramita ara al Senat, o en cas contrari que convoque ja eleccions generals.

El cap de l'oposició ha fet aquesta exigència després que el Tribunal Constitucional haja frenat de forma cautelaríssima els canvis en el Poder Judicial i en el mateix tribunal.

Feijóo ha avisat que la seua proposta és "doble": reformar el Codi Penal i aprovar una nova llei orgànica de Poder Judicial com a condició per a renovar el Consell General del Poder Judicial.

El líder popular ha justificat la seua intervenció pública per la "gravetat" de les afirmacions que estan fent els "màxims" representants de les institucions de l'Estat amb l'"escalada verbal sense precedent" i la "concatenació de decisions sens dubte inacceptables en una democràcia".

Per això, ha demanat que es "rebaixe l'escalada verbal" iniciada pel president del govern en parlar de "complot" i de "colpisme a Espanya".

"Ja n'hi ha prou, de parlar de colps d'estat, intrigues contra la democràcia, de dir fatxes amb toga a jutges i magistrats, de dir que qui no està alineat amb les tesis de Sánchez és un conspirador o un feixista i de qüestionar els elements, procediments i principis que fan d'Espanya una democràcia liberal a l'altura de les millors del món".

Dit això, Feijóo ha reclamat al cap de l'executiu que deixe d'"impugnar" el sistema que ha portat a Espanya el període més gran de prosperitat i llibertat en la nostra història.

I també li ha reclamat que deixe de deshonrar la democràcia del nostre país amb les cessions a l'independentisme. "El que ha passat és l'habitual en una legislatura estrambòtica, no és fer història, és deshonrar la tradició democràtica del nostre país", ha exclamat.

Feijóo es pronuncia així després de la decisió d'anit del ple del Tribunal Constitucional, de paralitzar la reforma legal impulsada pel PSOE i Podem al Parlament amb la finalitat de canviar, per una via accelerada, el sistema d'elecció dels candidats al Tribunal Constitucional que nomena el Consell General del Poder Judicial. El TC admetia així el recurs del PP contra les dues esmenes que ho feien possible.

També et pot interessar

stats