Feijóo confia avançar amb Sánchez en un acord sobre la renovació del CGPJ

El líder del PP també acudeix a l’encontre amb l’expectativa d’assolir un pacte per a reformar la llei del Poder Judicial i “aprofundir” en la seua independència

Núñez Feijóo, entre la presidenta del Congrés i el del Senat, aquest dimecres a la nit, en el sopar de lliurament dels premis Parlamentarios
Núñez Feijóo, entre la presidenta del Congrés i el del Senat, aquest dimecres a la nit, en el sopar de lliurament dels premis Parlamentarios / A. Perez Meca (Europa Press)

Un acord per a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i un pacte per a reformar la llei del Poder Judicial per a "aprofundir" en la seua independència. Són els dos acords que pretén tancar el líder de l’oposició, el popular Alberto Núñez Feijóo, de la reunió que mantindrà aquest divendres amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Així ho ha manifestat Feijóo en una entrevista en Antena 3, on també ha assenyalat que el Congrés, on tindrà lloc la trobada, és "un bon lloc" per a parlar d’aquests assumptes perquè "qui ha d'acordar el CGPJ és el Congrés i el Senat". "Per tant, és un bon lloc", ha postil·lat.

El president què prefereix, renovar primer el Consell? A favor. Ara bé, renovarem el Consell i pactarem un projecte de llei per a aprofundir en la independència del Poder Judicial. Alberto Núñez-Feijóo - President del PP

Quant a la possibilitat d’assolir un acord per a la reforma del Poder Judicial, Feijóo assegura que ho intentarà. Feijóo ha dit que Europa els demana "aprofundir en la independència del Poder Judicial" i renovar el CGPJ, una reivindicació que veu amb bons ulls: “El president què prefereix, renovar primer el Consell? Doncs, també a favor. Ara bé, renovarem el Consell i pactarem un projecte de llei per a aprofundir en la independència del Poder Judicial”, ha subratllat.

La investidura es tanca en un xalet a Suïssa; el control al govern, en reunions a Ginebra amb un mediador especialista en banda armada i tornar al Congrés és tornar a atorgar la sobirania al poble. Alberto Núñez Feijóo - President del PP

A més, i davant el fet que la reunió coincidisca amb el dia del sorteig de Nadal, ha destacat que la data l'"ha posada Sánchez", atés que va ser una de les tres opcions que Moncloa va oferir al PP. El president del PP també ha celebrat que, al remat, la trobada siga en "un terreny neutral, com és el Congrés".

“La investidura es tanca en un xalet a Suïssa, el control al govern es tanca en reunions a Ginebra amb un mediador especialista en banda armada i, per tant, tornar al Congrés és tornar a atorgar la sobirania al poble espanyol”, ha manifestat.

També et pot interessar

stats