Feijóo s'obri a renovar el CGPJ si es tramita alhora la llei de poder judicial

El dirigent popular s'ha mostrat convençut que "l'objectiu de Sánchez no és renovar el CGPJ, sinó controlar-ne els membres", abans de subratllar que el seu és "acabar amb el control polític de les institucions"

Feijóo aquest passat diumenge a Madrid
Feijóo aquest passat diumenge a Madrid / Ricardo Rubio (Europa Press)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha mostrat disposat, una vegada més, a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), sempre que es tramite al Parlament de manera simultània la futura llei d'aquest òrgan judicial per a incidir en la seua independència.

En una entrevista en la Cope, ha insistit que la postura del Partit Popular no ha variat perquè el seu objectiu és que els jutges trien els jutges i que, amb aquests paràmetres, "la pilota de la renovació porta en el govern des de fa un any".

No obstant això, el dirigent popular s'ha mostrat convençut que "l'objectiu de Pedro Sánchez no és renovar el CGPJ, sinó controlar-ne els membres", abans de subratllar que el seu és el d'"acabar amb el control polític de les institucions".

Després de recordar que el ministre Félix Bolaños els "va mentir" durant les negociacions per a renovar el consell en parlar alhora amb els independentistes, Núñez Feijóo ha ironitzat que "veure'l com a notari major del regne i ministre de Justícia no tranquil·litza a ningú".

D'altra banda, s'ha referit a la confirmació de Pedro Sánchez que hi va haver un segon verificador per a les converses d'ERC per a assenyalar que vivim "en un esperpent valleinclanesc impropi de l'Espanya del segle XXI".

No hi ha cap país occidental que passe per això, no hi ha cap país en el qual el candidat a la presidència, després de perdre les eleccions, compre uns vots per a la investidura a canvi d'impunitat judicial. Això és corrupció política.

Per a Feijóo, "tota aquesta desraó i aquesta humiliació passarà a la història probablement com el moment dels últims 45 anys més negre, més trist i més decebedor de la democràcia espanyola".

Sobre les declaracions del president del govern en les quals equiparava les reunions del PSOE amb Junts amb les de l'expresident José María Aznar amb ETA, ha dit que "lamentablement, Sánchez no distingeix la veritat de la mentida".

Ha remarcat que els efectes de la reunió que van mantindre alts càrrecs d'Aznar amb ETA no van ser uns altres que il·legalitzar Herri Batasuna, tipificar penalment de la kale borroka i que els etarres entraren a la presó. "Per tant, no és que siga el mateix, és que és exactament el contrari", ha comentat.

Feijóo descarta problemes amb Vox

D'altra banda, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que no té cap problema amb Vox, si bé ha remarcat que no demanarà permís a la formació de Santiago Abascal quan els populars vulguen fer concentracions al carrer.

"No tinc problemes amb Vox", ha declarat Feijóo abans d'assenyalar que són partits diferents i en algunes coses "molt diferents", que a vegades es posen d'acord i d'altres, no.

També et pot interessar

stats