Boles, bombos i taules del sorteig de Nadal es preparen al Teatro Real

Els elements, custodiats sota un dispositiu de seguretat, es pujaran al llarg del dia a l’escenari perquè divendres a les 09:00 h comencen a cantar-se els premis

La bola de la grossa de Nadal ja està, juntament amb la resta, traslladant-se fins a l'escenari del Teatre Real
La bola de la grossa de Nadal ja està, juntament amb la resta, traslladant-se fins a l'escenari del Teatro Real / J. J. Guillén (Efe)

Al Teatro Real de Madrid s’enllesteixen tots els elements perquè les boles de la fortuna canvien aquest divendres el futur de molts premiats. Bombos, boles, fils d’aram i taules del sorteig de Nadal es disposen, al mil·límetre, perquè no falle res demà quan, a partir de les 09:00 h, els xiquets de Sant Ildefons comencen a cantar els números que canviaran, o en els pitjors casos almenys alegraran el dia, milers d’afortunats amb la loteria. El públic més matiner ja espera a les portes del teatre per a ser els primers per a seguir el sorteig.

En el bombo gran hi haurà 100.000 boles, les dels números que participen en aquest sorteig extraordinari que dona pas a Nadal. Fabricat l'any 2006, aquest bombo està fet en un aliatge de llautó i bronze. Amb més de dos metres i mig d’alt, pesa uns 850 quilos. Dins, en una esfera que arriba als 1,58 metres, es mesclaran les boles amb els números venuts.

Al costat, el bombo xicotet ja està també preparat en detall. En aquest cas, només arriba a l’1,60 d'alt i un diàmetre de 0,74 metres. A l'interior, les 1.807 boles de premis que s’associaran a cadascuna de les boles que s'extraguen de l’altre bombo, el gran.

Aquests elements es van traslladar fins al Teatro Real la setmana passada i s’han guardat en la planta 16, "custodiats sota estrictes mesures de seguretat durant les 24 hores del dia", fins aquest dijous, com apunten des de Loteries i Apostes de l’Estat. Al llarg del dia, es distribuiran en l’escenari.

Els dècims emesos per al sorteig de Nadal arriben a una recaptació de 3.700 milions d’euros, dels quals, un 70% es repartiran en premis. D’aquesta manera, divendres es repartiran 2.590 milions d'euros en premis; el més sucós, el de 400.000 euros al dècim, serà el de la grossa. El segon premi tindrà una gratificació de 125.000 euros per dècim i el tercer, 50.000 euros. 

El sorteig, que podrà seguir-se en directe per la televisió d'À Punt des de les 08:30 hores, ja atreia aquest dijous al migdia els primers espectadors, que esperaven a la porta del Teatro Real per a poder agafar una butaca i seguir, des de pocs metres de distància, l'extracció de les boles. Alguns d'ells no han deixat de banda les excentricitats i, fins i tot, fan cua disfressats.

Dos dels espectadors que aquest dijous ja esperaven, disfresats, a la porta del Teatro Real de Madrid per a ser els primers a entrar en l'edifici divendres
Dos dels espectadors que aquest dijous ja esperaven, disfresats, a la porta del Teatro Real de Madrid per a ser els primers a entrar en l'edifici divendres / Aitor Martín (Efe)

També et pot interessar

stats