Els bombos de la loteria de Nadal arriben al Teatro Real de Madrid

Els operaris han col·locat al centre de l'escenari els quatre espectaculars bombos, dos titulars i dos de reserva per si els primers no funcionen bé. Enguany es repartiran 2.590 milions d'euros en premis

Operaris porten els bombos del sorteig de la loteria de Nadal
Operaris porten els bombos del sorteig de la loteria de Nadal / Eduardo Parra (Europa Press)

Els bombos i la resta de materials que s'utilitzaran en el sorteig extraordinari de Nadal han arribat aquest divendres al Teatro Real de Madrid.

Poc després de les nou i mitja del matí, una desena d'operaris han descarregat de diversos camions més de mil quilos de material i, un any més, els protagonistes han sigut els bombos. Els operaris n'han col·locat quatre al centre de l'escenari: dos són titulars i els altres dos, de reserva, per si els primers no funcionen del tot bé.

El sorteig de Nadal se celebra pel sistema tradicional, és a dir, es fan servir dos bombos, un per a premis i un altre per a números. Hi ha dos tipus de boles, les de números, n'hi ha 100.000, i les 1.807 corresponents als premis. Totes estan fabricades en fusta de boix i tenen el mateix pes i grandària (3 grams i 18 mil·límetres) i porten gravats els números i lletres amb làser.

El dia 21 de desembre, la vespra de la tradicional cita, es fa l'examen i el recompte de totes les boles que s'utilitzaran en el sorteig de Nadal. A més, es fa l'assaig general amb els xiquets del Col·legi de Sant Ildefons de Madrid.

Enguany, l'emissió del sorteig extraordinari de Nadal ascendeix a 3.700 milions d'euros. Es repartirà en premis el 70% de l'emissió, és a dir, que el pròxim 22 de desembre hi haurà una pluja de 2.590 milions d'euros.

En tot cas, es manté la quantia dels premis, també de la grossa, de 4 milions a la sèrie: 400.000 euros el dècim; el segon premi, 1,25 milions d'euros la sèrie i 125.000 el dècim, i el tercer, de 500.000 euros la sèrie i 50.000 el dècim.

També eixiran dos quarts premis, de 200.000 euros la sèrie i 20.000 el dècim, i huit quints, de 60.000 la sèrie i 6.000 el dècim. L'import del dècim continua sent de 20 euros.

També et pot interessar

stats