Consells per a compartir dècim de loteria

És molt important assegurar que el possible premi no s'esfume per excés de confiança

Una administració de loteria celebra que ha venut la grossa / À Punt NTC

Comprar loteria conjuntament s'ha convertit en una tradició per a moltes, i no només per a estalviar, sinó com a forma de fer un regal en aquests dies assenyalats o de compartir il·lusió. 

Però cal anar amb compte perquè, per tal d'evitar problemes, en cas que toque, és important seguir una sèrie de consells. 

El portaveu de l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), Julián Tío, ha explicat a À Punt que cal fer fotocòpies i repartir-les entre totes les persones que comparteixen el dècim, indicant el nom de totes les persones que hi participen i quants diners ha posat cadascú. El motiu és que només hi ha un bitllet i només una persona en serà la depositària i la que l’anirà a cobrar i després l’haurà de repartir. Fer una còpia és el més segur, però hi ha altres opcions, com ara fer una fotografia i enviar-la per whatsapp. 

En els casos en què el dècim el comparteix una parella que ja no ho és, segons Tío, el règim que tingueren abans del divorci o separació és el que marcarà com es reparteixen els beneficis del bitllet. 

També et pot interessar

stats