El vocal conservador Vicente Guilarte assumeix la presidència del CGPJ en jubilar-se Rafael Mozo

El nou president ha acceptat renunciar al seu treball com a advocat i professor universitari per a tindre dedicació exclusiva

El vocal Vicente Guilarte assumeix la presidencia del CGPJ
El vocal Vicente Guilarte assumeix la presidencia del CGPJ / CGPJ

El vocal conservador Vicente Guilarte ha acceptat assumir a partir d’aquest dijous la presidència per suplència del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), després del cessament per jubilació de Rafael Mozo. Es tracta del vocal de més edat després de l'eixida de Mozo. L'òrgan de govern dels jutges ha informat d’aquesta decisió, que Guilarte ha comunicat al ple ordinari convocat aquest dimecres que accepta el càrrec de nou president suplent del CGPJ.

Fins ara Guilarte no formava part de la comissió permanent del CGPJ, que també comporta dedicació exclusiva, i continuava exercint la seua professió d'advocat, situació que alguns vocals veien incompatible si acceptava el càrrec de president suplent. El nou president ha acceptat renunciar al seu treball com a advocat i professor universitari per a tindre dedicació exclusiva, requisit que alguns vocals veien imprescindible, un fet que sis d'ells —tres progressistes i tres conservadors— van sol·licitar per escrit debatre en aquest ple.

Amb aquesta decisió, es resol el dilema successori que deixava el cessament per jubilació de Mozo, que va arribar al càrrec després de la dimissió a l'octubre de l'any passat del seu antecessor, Carlos Lesmes, davant de la falta d'acord polític per a renovar l'òrgan.

També et pot interessar

stats