Lesmes dimitirà aquest dilluns com a president del TS i del CGPJ

El president Sánchez ha convocat el cap de l'oposició, Núñez Feijóo, a una reunió a la Moncloa per a instar-lo a desbloquejar la renovació de l'òrgan de govern dels jutges i jutgesses

El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes
El president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes / À Punt NTC

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, formalitzarà aquest dilluns la renúncia al càrrec a l'empara del que s'estableix en l'article 588.2 de la Llei orgànica del Poder Judicial. 

La renúncia serà efectiva una vegada es publique en el Butlletí Oficial de l'Estat el Reial decret corresponent. Aquest diumenge ha finalitzat el termini anunciat per ell mateix als vocals del Consell en el Ple del passat 29 de setembre sense que govern i oposició hagen aconseguit un acord per a la renovació o la devolució de competències a l'òrgan de govern dels jutges.

Lesmes ha decidit dimitir immediatament de les funcions que li corresponen legalment, segons ha assenyalat en una declaració. Després de la crida feta durant el discurs d'obertura de l'any judicial al president del govern i al cap de l'oposició perquè posaren solució definitiva a la insostenible situació en la qual es troben el Tribunal Suprem i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i de les exhortacions en el mateix sentit fetes pel comissari de Justícia de la Unió Europea, “els contactes desenvolupats aquests últims dies, dels quals he sigut informat”, no han donat cap resultat positiu.

El magistrat tornarà immediatament al servei actiu en la Carrera Judicial i s'incorporarà a la seua destinació en la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem.

El president del govern estatal, Pedro Sánchez, ha convocat el cap de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, a una reunió aquest dilluns a partir de les 10:30 hores al Palau de la Moncloa per a abordar una situació que considera greu. El líder del PP ha confirmat l'assistència en les xarxes.

El cap de l'executiu espanyol instarà Feijóo a complir amb la Constitució i desbloquejar la renovació del CPGJ. Sánchez no preveu especular sobre possibles canvis en la llei per a l'elecció dels membres de l'òrgan de govern dels jutges i jutgesses.

També et pot interessar

stats