Lesmes amenaça de dimitir si Sánchez i Feijóo no pacten la renovació del CGPJ

El president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha sol·licitat públicament aquest dimecres que es reunisquen "amb urgència"

Lesmes, aquest dimecres, amb el Rei Felip VI
Lesmes, aquest dimecres, amb el rei Felip VI / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha sol·licitat públicament aquest dimecres, durant l'obertura de l'any judicial, al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que es reunisquen "amb urgència" per a pactar la renovació del CGPJ en les "pròximes setmanes". Alhora, ha amenaçat de prendre decisions que no li agraden si no es retornen les seues plenes capacitats al Consell. Es tracta del quart any consecutiu que se celebra l'obertura de l'any judicial amb l'òrgan de govern dels jutges en funcions.

Lesmes ha llançat aquest missatge en el seu discurs i poc després ha concretat davant els periodistes que, entre aqueixes mesures extraordinàries, contempla la seua dimissió.

En un moment en què les negociacions entre el PSOE i el PP són inexistents, en el seu discurs ha descartat de pla una renúncia col·lectiva de tots els vocals del CGPJ, un comportament que seria "irresponsable", però ha dit que "la renúncia individual pot resultar admissible". El president del Poder Judicial és pessimista, però confia que alguna cosa es moga després del seu advertiment.

"Sol·licite públicament i solemnement al president del Govern d'Espanya i al cap de l'oposició, màxims responsables dels partits polítics amb major representació parlamentària, que es reunisquen amb urgència i arriben a un acord que pose solució definitiva a aquesta situació insostenible que acabe de descriure, de manera que el Consell General del Poder Judicial siga renovat en les pròximes setmanes o, si no es fa, siga restituït en la plenitud de les seues competències", ha dit.

Lesmes ha advertit que, "si no és atesa aquesta crida que faig hui, caldrà reflexionar sobre l'adopció d'una altra mena de decisions que ni volem ni ens agraden".

Durant la seua intervenció, Lesmes ha descartat de ple la possibilitat d'una renúncia col·lectiva dels vocals, perquè "tal comportament seria irresponsable" però, en canvi, ha dit que "la renúncia individual pot resultar admissible".

També et pot interessar

stats