Feijóo anuncia que els presidents autonòmics del PP assumiran el repartiment dels menors migrants no acompanyats

El líder de l'oposició ha recordat a Vox que en autonomies on governen en coalició ja s'han acollit al voltant de 1.800 menors i que "no es pot amenaçar ningú per complir amb el seu deure"

Alberto Núñez Feijóo, president del PP, atén els mitjans de comunicació
Alberto Núñez Feijóo, president del PP, atén els mitjans de comunicació / À Punt NTC

El president del Partit Popular i cap de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat este dimecres que "tots els presidents autonòmics" del partit "assumiran" el repartiment de menors migrants no acompanyats plantejat pel govern espanyol. Ho ha fet el mateix dia que  les comunitats autònomes es reuneixen amb l'executiu estatal en la Conferència Sectorial d'Infància i Adolescència per a tractar l'acollida d'estos 347 xiquets i adolescents que estan actualment a les Canàries i la reforma de la llei d'estrangeria.

Feijóo ha remarcat que seran "solidaris i coherents" amb la seua política d'acollida al menor i que ocuparan "tota la capacitat instal·lada als centres de menors", que en alguns casos s'arribarà a superar. En esta línia, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, va assegurar que els centres valencians "estan al 170%".

El líder del PP ha criticat "l'absència absoluta de política migratòria del govern central", que relaciona amb esta situació. "Som la frontera més permeable a la immigració il·legal de tota la Unió Europea", ha subratllat.

Santiago Abascal, president de Vox, va amenaçar de trencar els governs autonòmics de coalició si no es prenien mesures legals per a l'arribada d'estos menors. Preguntat sobre esta qüestió, Feijóo ha respost que el PP està "complint taxativament els compromisos d'un partit d'Estat i també els acords d'estabilitat entre comunitats autònomes en les quals gestiona Vox".

En esta línia, ha recordat que en estes autonomies on governen junts ja s'han acollit al voltant de 1.800 menors. "Esta és la realitat i entenc que no es pot amenaçar ningú per complir amb el seu deure", ha emfasitzat Feijóo.

També et pot interessar

stats