Feijóo alerta dels perjudicis del 'gir dràstic' de Sánchez sobre el Sàhara Occidental

El candidat a la presidència del PP ha emfasitzat que el partit no admetrà "cap ambigüitat" sobre Ceuta i Melilla

El candidat a la presidència del PP, Alberto Núñez Feijoo en un míting a Valladolid
El candidat a la presidència del PP, Alberto Núñez Feijóo, en un míting a Valladolid / Nacho Gallego (Efe)

El candidat a la presidència del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha alertat aquest dissabte dels "perjudicis" que pot significar per a Espanya el "gir dràstic" del govern espanyol sobre el Sàhara Occidental i ha insistit que no admetrà "cap ambigüitat" en relació amb la pertinença a Espanya de Ceuta i Melilla.

Feijóo ha criticat així la decisió de l'executiu encapçalat per Pedro Sánchez d'acceptar el pla marroquí per a l'autonomia de l'excolònia espanyola. Les declaracions les ha fetes durant un míting a Valladolid, on ha acudit per a recaptar suports a la seua candidatura al XX Congrés Extraordinari Nacional del PP.

El futur líder de l'oposició ha qualificat de "temeritat" aquest canvi de postura de la Moncloa i de "falta de respecte" que la ciutadania espanyola se n'haja assabentat a través del govern del Marroc.

Per a Feijóo, un gir en quasi cinquanta anys d'acord en política exterior "no pot ser decidit per un govern i menys per un partit". El també president de la Xunta de Galícia ha emfasitzat que cap dels presidents de la democràcia espanyola "ha fet una política exterior amb tanta frivolitat, supèrbia i improvisació".

Després de recordar que el Marroc és un país amic i soci d'Espanya i valorar les "sempre bones relacions" entre tots dos estats, Feijóo ha indicat que el seu partit estarà "molt vigilant" amb les reaccions de les Nacions Unides i d'Algèria al canvi de postura d'Espanya, perquè els "perjudicis" poden ser "molt alts".

El PP, ha dit, està a la disposició del govern estatal si hi ha informació completa, lleialtat i transparència i, per tant, exigeix a l'executiu espanyol que explique el que ha fet, ho concrete i explique quin és l'abast de la decisió.

Per al candidat a presidir el principal partit de l'oposició, mig govern de coalició estatal és "tebi" amb la guerra d'Ucraïna (en referència al soci minoritari, Unides Podem) i una altra part és "pro Marroc" (en referència al PSOE).

També et pot interessar

stats