González Pons demana a Sánchez que trenque la relació amb Unides Podem "en solidaritat amb Ucraïna"

La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha qualificat el PSOE de “partit de la guerra” 

El vicepresident del Partit Popular Europeu, Esteban González Pons, en l'acte celebrat aquest diumenge a favor d'Ucraïna
El vicepresident del Partit Popular Europeu, Esteban González Pons, en l'acte d'aquest diumenge a favor d'Ucraïna / Partit Popular

L'eurodiputat del PP Esteban González Pons ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "com a primera mesura de solidaritat i suport amb Ucraïna", trenque la coalició amb Unides Podem. 

El president del comité organitzador del Congrés Nacional Extraordinari ha assegurat que "amb Podem en el govern, Espanya no està del tot del costat de la llibertat i enfront de Putin". Així s’ha pronunciat el també vicepresident dels populars europeus aquest diumenge a València, on ha participat en una trobada amb ciutadans ucraïnesos.

González Pons ha oferit la “mà estesa del PP per a defensar Ucraïna, la Unió Europea i els principis de llibertat i democràcia", si el PSOE abandona els socis de coalició. 

Belarra critica els “partits de la guerra” 

La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha qualificat de "partits de la guerra" aquells que donen suport a l'enviament d'armes a Ucraïna. Aquesta definició inclouria el PSOE, soci de govern estatal, que defensa aquesta posició.

En un acte de Podem amb motiu del 8M, Belarra ha subratllat que “cal apostar-ho tot per la diplomàcia, per la pau”. En aquesta línia també s’ha pronunciat la ministra d’Igualtat, Irene Montero, que ha defensat la pau com "l'única forma efectiva i eficaç de parar-li els peus a Putin”.

La posició d’aquestes dues ministres podemites contrasta amb la de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ha assegurat aquesta setmana que Sánchez té "tot el suport", després d'anunciar l'enviament d'armes a Ucraïna, i ha remarcat que Unides Podem estava informada de la seua posició. 

Sánchez: “no ha faltat diplomàcia, ha sobrat agressió”

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per la seua part, ha emfasitzat durant el Comité Federal del partit convocat d’urgència que “no ha faltat diplomàcia, sinó que ha sobrat agressió", pel que fa a la resposta de l’executiu estatal davant de la guerra a Ucraïna. 

Sánchez té el suport de la majoria del Congrés per a l'enviament d'armes a Ucraïna, una decisió que ha sumat els vots del PP, Vox, Ciutadans, el PNB i el gruix del Grup Mixt. La mesura, però, ha provocat les crítiques de Podem i d'alguns dels seus principals aliats parlamentaris, com són ERC, EH Bildu, Més País i Compromís.

També et pot interessar

stats