Esquerra Republicana presenta al Congrés una ILP per la gratuïtat dels productes d’higiene menstrual

La iniciativa legislativa popular Tres Voltes Rebel busca la gratuïtat dels productes d’higiene menstrual i la fi dels tabús al voltant de la menstruació

Esquerra Republicana ha presentat al Congrés la ILP Tres Voltes Rebel

La iniciativa legislativa popular (ILP) Tres Voltes Rebel, d’Esquerra Republicana del País Valencià, s’ha presentat aquest dimecres al Congrés dels Diputats a invitació del Grup Republicà a la cambra pel seu interés per a la resta de territoris.

Aquesta proposta de llei per a acabar amb la pobresa menstrual fent gratuïts els productes d’higiene menstrual ja ha arreplegat 5.000 signatures de les 10.000 que són necessàries perquè puga tramitar-se a la mesa del Congrés. 

Durant la compareixença de hui, la secretària general d'Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez Company, ha presentat algunes dades, com ara que una de cada cinc valencianes ha de triar entre comprar menjar o productes d’higiene femenina. Un fenomen conegut com a pobresa menstrual i que és molt desconegut pel fet que la menstruació encara és un tabú per a moltes persones.

Precisament acabar amb tots els prejuís i mites al voltant de la regla és un altre dels objectius d’aquesta ILP, juntament amb el fet de conscienciar del gran impacte ambiental que tenen els productes d’higiene femenina d’un sol ús, com ara compreses de cotó i tampons, enfront dels reutilitzables, per exemple compreses de tela, o bragues i copes menstruals. 

També et pot interessar

stats