L’art i les xarxes socials trenquen mites sobre la menopausa

A poc a poc deixa de ser un tabú per a convertir-se en una etapa de la vida de la dona com qualsevol altra

L’art i les xarxes socials trenquen mites sobre la menopausa

La  menopausa deixa de ser a poc a poc un tabú per a convertir-se en una etapa de la vida de la dona com qualsevol de les altres. Es percep en l'eclosió de fòrums i comptes en xarxes socials que tracten el tema, en el cine i la televisió, en les llibreries i en les unitats d'atenció sexual dels centres de salut. 

Amb tot, encara queda molt de camí per recórrer. Gràcies al cine i la literatura, i sobretot a les xarxes, a poc a poc es va esvaint el mite que la menopausa és una mala època, on les dones només són representades amb calorades i afectades pel canvi hormonal.

L'augment de la demanda d'informació sobre l'etapa en què la dona perd la menstruació i la producció d'estrògens i progesterona -les hormones femenines- ha propiciat aquest canvi. 

Ara ja sabem que la menopausa no mata el desig sexual i que no totes les dones pateixen el procés de la mateixa manera. També que s’han incrementat els tractaments per a mitigar els símptomes i combatre els efectes de la pèrdua hormonal, com ara l'augment de pes o l'insomni. 

Amb un impacte sobre la dona tan desconegut que a la Gran Bretanya inicien ara un estudi per a detectar si els símptomes han sigut motiu d'expulsió laboral. Mentre que més prop, l'Ajuntament de Sabadell ha creat un permís de menstruació i un altre de menopausa de fins a 12 dies per a les treballadores del consistori.

També et pot interessar

stats