Escrivá assegura que el període per a calcular les pensions no pujarà de 25 a 35 anys

El govern espanyol i els agents socials reprenen aquest dilluns els contactes sobre la segona part de la reforma de les pensions

Les organitzacions de jubilitats demanen protegir les pensions, governe qui governe
Les organitzacions de jubilitats demanen protegir les pensions, governe qui governe / À Punt Mèdia

El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest dilluns que "en cap cas" es plantejarà elevar el període de còmput per al càlcul de la pensió a 35 anys des dels 25 anys vigents.

En una entrevista en RNE i davant la represa de les negociacions entre el govern espanyol i els agents socials sobre la segona part de la reforma de les pensions, Escrivá ha assenyalat que respecte al període de càlcul es poden plantejar "xicotets ajustos" per a poder excloure anys o millorar el tractament de les llacunes de cotització.

Després de tancar al juliol de l'any passat un primer bloc de reformes, el Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social torna a asseure's amb els agents socials a la recerca d'un acord que permeta complir amb les dues fites pendents i compromeses amb Brussel·les per a enguany en el Pla de recuperació, transformació i resiliència.

El ministre ha negat en tot moment que la intenció de govern espanyol siga augmentar el període de càlcul de 25 a 35 anys, encara que durant l'elaboració del pla de recuperació a principis de 2021 va circular un esborrany en aquest sentit. Escrivá també ha assenyalat aquest dilluns que s'abordarà amb els agents socials pujades de la pensió màxima i de la base màxima de cotització alguna cosa que es farà de "manera gradual i suau".

Aquestes dues fites, el període de càlcul per a les pensions i les bases màximes, són els dos temes centrals d'aquesta nova fase de la reforma de les pensions que el govern vol tancar amb acord abans de final d'any per a complir els pactes amb Brussel·les.

També et pot interessar

stats