Zoom | El futur de les pensions

Episodi 5 Temporada 3 62 min.
12

La pensió mitjana a la Comunitat Valenciana és de 1.140 euros, està per damunt del salari mínim interprofessional, que és de 965 euros, però per davall de la mitjana espanyola, que se situa en 1.245 euros al mes. Són, per tant, les pensions massa generoses? O tot el contrari?

L’arribada en breu dels ‘babyboomers’, és a dir, aquells nascuts entre 1960 i 1975, a l’edat de la jubilació, posarà a prova el sistema de pensions actual. Les 14 milions de persones que van nàixer en aquella època estan pròximes a la jubilació. És sostenible el sistema de pensions de hui en dia?

Davant del repte que presenta assegurar les pensions, el govern espanyol posarà en marxa un paquet de mesures per a reformar part del sistema com, per exemple, retardar l’edat de jubilació… Estarien disposats a treballar més temps a canvi de cobrar un poc més?

I si parlem de la joventut, arribaran a cobrar els joves una pensió pública el dia de demà? Segons l’enquesta feta pel BBVA, el 47% dels mil·lennistes creu que no. Com és possible cotitzar 35 anys amb l’elevada taxa d’atur juvenil?

En ZOOM comptarem amb experts d’ideologies diferents i amb testimonis de tres generacions, perquè el futur de les pensions no només és cosa de iaies i iaios.

Fem ZOOM en el futur de les pensions

stats