Elx celebra el dia de l’Orgull amb l’absència de l’alcalde i els regidors de Vox i amb la bandera LGTBI en un balcó secundari

Vox de Castelló de la Plana lamenta que es desplegue la insígnia del col·lectiu perquè no té “reconeixement legal vàlid”, ni “representa les persones homosexuals”

Continua la polèmica per les banderes LGTBI en el dia de l'orgull / À Punt NTC

Elx, ciutat governada des del dia 17 pel PP i Vox, s’ha implicat en els reivindicacions del dia de l’Orgull LGTBI, però amb actes, com la lectura d’un manifest o una solta de globus, als quals no ha acudit ni l’alcalde, Pablo Ruz (PP), ni cap regidor de Vox. A més, s’ha desplegat la bandera que identifica aquest col·lectiu, però en un balcó secundari de l’ajuntament.

Pel que fa a l’absència de la màxima autoritat municipal, la regidora d’Acció Social, Celia Lastra, l’ha justificada amb l’acumulació d’actes que té aquests dies Ruz, en ser els primers del mandat i requerir nombroses reunions per a conéixer molts aspectes de l’activitat de la ciutat. “És inviable estar en tots els actes”, afirmava Lastra.

Respecte a l’absència dels tres regidors de Vox de l’acte, l’edil d’Acció Social ha evitat pronunciar-se, sols ha dit: “Vox no ens imposa res, no es retrocedirà en res”, admetia a pocs metres de la bandera LGTBI que penjava de l’ajuntament.

La de Vox i la de l’alcalde no ha sigut l'única absència en l’acte, on sí que hi havia regidors del PP, del PSPV i de Compromís. En els actes matinals tampoc hi havia representants del moviment LGTBI d’Elx, encara que Celia Lastra ha negat que hi haja cap “mala fe” darrere.

La regidora ha explicat que els actes del dia de l’Orgull LGTBI els ha hagut d’organitzar l’actual equip de govern, que va començar a treballar el dia 19, de manera que han hagut de preparar-ho tot a correcuita.

“L’acte estava sense tancar, per això hem hagut demanar permisos, gestionar-ho amb els proveïdors”, detallava la responsable municipal d’Acció Social en declaracions a À Punt en referència als actes programats de matí. Les activitats continuaran de vesprada, amb una concentració, on sí que hi haurà convidats del moviment LGTBI il·licità, com ha avançat la regidora.  

El balcó principal, només per a banderes institucionals

Celia Lastra, en ser preguntada per què la bandera LGTBI no ha penjat el balcó principal de la casa consistorial, ha aclarit que no estava allà perquè d’aquest balcó sols penjaran les banderes oficials. De fet, ha afegit que s’està elaborant un reglament perquè “dels balcons institucionals sols pengen les banderes oficials”.

En aquest sentit, la responsable d’Acció Social assegurava que cap bandera que no siga “oficial”, “ni l'LGTBI ni cap altra” penjaran del balcó principal de l’Ajuntament d’Elx.

Vox de Castelló de la Plana creu que "no és d'interés general per als veïns"

Ni “reconeixement legal vàlid”, ni “representen a les persones homosexuals” ni tampoc és “una qüestió d’interés general per als veïns”. Són les raons que argumenta Vox de Castelló de la Plana per a rebutjar el desplegament dels símbols LGTBI en els edificis municipals de la ciutat. La formació verda ha manifestat el “desacord” amb aquesta iniciativa que pretén visibilitzar la diversitat sexual de la societat.

Ni tan sols representen a les persones homosexuals, moltes de les quals rebutgen ser col·lectivitzades i utilitzades com a arma política Vox de Castelló de la Plana

En opinió de Vox, es tracta de “símbols que no tenen el reconeixement legal vàlid en cap administració territorial i, per tant, només poden ser qualificats de parcials i electoralistes en tant que, associats a una part dels ciutadans identificats amb aquests símbols no oficials, no són representatius de la majoria dels ciutadans”.

“Ni tan sols representen les persones homosexuals, moltes de les quals rebutgen ser col·lectivitzades i utilitzades com a arma política”, han afegit des de la formació. El desplegament de la insígnia LGTBI no és, per tant, i en opinió de Vox “una qüestió d'interés general per als veïns, les seues celebracions no tenen res a veure amb els drets dels homosexuals, sinó amb un grapat de grups de pressió que busquen guanyar poder i rebre subvencions a costa de l'enfrontament social”.

“Considerem que l'ajuntament és un espai públic, representant de l'estat espanyol en cada localitat, per la qual cosa són solament els símbols i les banderes institucionals les que han de ser exposades, començant per l'ensenya nacional, que és la que millor representa el poble espanyol, la seua unitat i pluralitat”, ha conclòs Vox.

Mazón llueix la bandera LGTBI a Twitter

La bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí presideix aquest dimecres el compte personal del pròxim president de la Generalitat, Carlos Mazón. "Treballarem per una societat sense prejudicis i sense discriminació", escriu el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, que acompanya el missatge amb el lema "amor en igualtat", coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

La reivindicació de la causa pel líder del PPCV té lloc després del pacte de govern amb Vox, que ha alçat preocupació entre el col·lectiu per la seua visió conservadora de les relacions personals i la família.

En declaracions als mitjans de comunicació, el líder del PPCV i futur president de la Generalitat ha garantit la pressència de la bandera LGTBI en la Diputació d'Alacant, que encara presideix, i ha assegurat que la institució s'il·luminarà amb els colors de l'arc de Sant Martí per l'efemèride, "com sempre hem fet". Preguntat pel govern amb Vox, el popular ha assegurat que "en cap concepte" hi haurà passos arrere en matèria de drets LGTBI.

Alguns usuaris, però han acusen de "cinisme" el popular en els comentaris de Twitter, recordant que l'acord de Vox amb el PP a Nàquera (Camp de Túria) inclou el compromís de no col·locar banderes LGTBI en balcons i façanes d'instal·lacions municipals, que el nou consistori ha justificat en "la necessitat de seguir el protocol de banderes als edificis municipals". La bandera LGTBI és una de les que Vox llança al fem en la lona preelectoral que va ubicar a Madrid i que la Junta Electoral ha ordenat llevar.

També et pot interessar

stats