Edmundo Bal reivindica un finançament just i "sense privilegis" per a la Comunitat Valenciana

El dirigent de Ciutadans ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, de "callar per interés" davant el president del govern espanyol

Edmundo Bal en l'inici del curs polític de Ciutadans en la Comunitat Valenciana
Edmundo Bal en l'inici del curs polític de Ciutadans a la Comunitat Valenciana / Ciutadans (@CiudadanosCs)

El portaveu nacional i subsecretari general de Ciutadans, Edmundo Bal, ha reivindicat en una roda de premsa aquest dissabte a València un finançament just i "sense privilegis" per a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, Bal ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, de "callar per interés" davant el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons el dirigent del partit taronja, el cap del Consell rep suport de "partits populistes que l'única cosa que busquen és el privilegi" i, amb això, donar "una galtada a la cara a altres comunitats autònomes".

Com a exemple s'ha preguntat si el tren d'Extremadura, el corredor atlàntic o el mar Menor a Múrcia no es mereixen aquest mateix finançament i ha demanat que el de la Comunitat Valenciana siga igual que la resta i no millor.

Durant la roda de premsa, el portaveu nacional de Ciutadans també ha qualificat de "vergonyós" que el president del govern estatal haja tardat un dia a fer una declaració "tèbia" sobre la detenció de Puigdemont. Per contra, ha defensat que la seua formació "continuarà lluitant" perquè l'expresident català, que va eixir aquest divendres de la presó en la qual estava detingut des del dijous, siga jutjat a Espanya "amb totes les garanties".

En aquesta línia, també ha demanat a Pedro Sánchez que no faça ús de la reforma del delicte de sedició per a indultar Puigdemont.

També et pot interessar

stats