Díaz rebutja abaixar l'IVA als aliments "perquè beneficia les grans empreses"

La vicepresidenta és més partidària d'acordar amb les grans superfícies l'adhesió voluntària a cistelles de la compra de preu moderat

La vicepresidenta segona Yolanda Díaz, aquest dilluns a Madrid
La vicepresidenta segona Yolanda Díaz, aquest dilluns a Madrid / Twitter: @Yolanda_Diaz_

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, s'ha mostrat contrària a escometre una baixada generalitzada de l'IVA dels aliments com a mesura per a pal·liar-ne l'encariment, perquè considera que així només "s'augmentarien els marges empresarials de les grans distribuïdores".

Díaz ha dit que encara s'estan negociant en el si del govern espanyol les mesures antiinflació que s'aprovaran abans que acabe l'any per a substituir les que vencen el dia 31 de desembre.

Sobre la proposta de baixada generalitzada d'impostos, Díaz considera que "no arregla el problema de la cistella de la compra" i és més partidària d'acordar amb les grans superfícies l'adhesió voluntària a cistelles de la compra de preu moderat.

"Si cooperatives i xicotets supermercats són capaços de facilitar una cistella de la compra a preus assequibles, per què no ho poden fer les grans distribuïdores?", ha afirmat la vicepresidenta, que ha insistit a no perdre de vista els grans beneficiats de la crisi. Díaz creu que les mesures s'han de centrar en dos sectors: l'alimentació i l'habitatge.

També et pot interessar

stats