Podem planteja al PSOE un impost extra del 33% als grans supermercats

A més d'aquest impost extraordinari, proposa un xec entre 200 i 500 euros a les famílies més vulnerables que arribaria a huit milions de llars

Els portaveus de Podem Pablo Fernández i Isa Serra durant la roda de premsa oferida aquest dilluns
Els portaveus de Podem Pablo Fernández i Isa Serra durant la roda de premsa oferida aquest dilluns / Daniel González (Europa Press)

Podem presentarà aquesta setmana als seus socis socialistes una proposta per a prolongar l'"escut anticrisi", que inclou un impost del 33% sobre els beneficis extraordinaris de les grans distribuïdores i comercialitzadores, que tindrà a més un efecte "dissuasiu" sobre l'alça de preus.

El portaveu de Podem Pablo Fernández ha assenyalat que han pogut comprovar com en molts casos aquests increments de preus no estan relacionats amb els costos sinó que "van de manera il·legítima a les grans cadenes".

Ha posat com a exemple els supermercats Mercadona que, segons ha dit, ha sigut un dels que més ha apujat els preus dels productes i alhora ha plantejat uns beneficis d'uns 700 milions d'euros per a l'any que ve.

"Un govern que cuida la gent no pot consentir que mentre hi ha persones a les quals els costa molt accedir a productes bàsics, els rics cada vegada s'enriquisquen més a costa de tots nosaltres", ha subratllat el portaveu morat, qui ha assegurat que aquest impost extra està funcionant molt bé a Portugal.

Podem ha posat sobre la taula aquesta mesura just després que el president del govern, Pedro Sánchez, anunciara un nou paquet d'ajudes socials amb mecanismes per a frenar els preus dels aliments, que el seu executiu té previst aprovar abans que acabe l'any.

A més d'aquest impost extraordinari, Podem proposarà als seus socis un xec entre 200 i 500 euros, depenent de la renda, a les famílies més vulnerables que arribaria a huit milions de llars. "L'objectiu és que ajude a afluixar el pes de la cistella de la compra", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats