Díaz promet reformar el sistema de finançament autonòmic “caducat”

La presidenciable de Sumar ha remarcat que vol “un país de països” i ha fet una crida a les dones valencianes a votar per defensar els seus drets

La líder de Sumar i candidata a la presidència del govern espanyol, Yolanda Díaz, protagonitza l'acte central de campanya de Compromís-Sumar / Juan Carlos Cárdenas (EFE)

La candidata de Sumar a la Presidència del govern espanyol, Yolanda Díaz, s'ha compromés a reformar el sistema de finançament autonòmic "caducat fa catorze anys". La líder d'aquesta confluència d'esquerres estatal ha reconegut que la valenciana és l'autonomia "pitjor finançada" d'Espanya, i ha carregat contra el PP i el PSOE, formacions a les quals ha acusat de no voler solucionar la situació d'infrafinançament per la seua "ànima centralista". Aquestes declaracions les ha fetes aquest dissabte a l’acte central de campanya Compromís-Sumar, la fórmula valenciana d'aquest espai polític.

Díaz ha obert el seu discurs en gallec i ha remarcat que vol "un país de països", en referència a la diversitat lingüística i cultural de l'estat espanyol. Qui vol convertir-se en la primera presidenta del govern espanyol ha fet una crida a les dones "lliures" valencianes perquè el 23 de juliol voten per a "defendre els seus drets".

La líder de Sumar ha entrat al Teatre Olympia de València al ritme de xaranga, acompanyada dels caps de llista al Congrés per València i Alacant, Àgueda Micó i Txema Guijarro; el líder de Més País, Íñigo Errejón, i altres cares destacades de la candidatura. 

Abans d’accedir al recinte, Díaz ha tingut unes paraules per a les vora tres-centes persones que no hi han pogut accedir perquè s’ha completat l’aforament. "Ja hi ha, sense cap dubte, canvi al nostre país; hi ha un revulsiu, es diu Sumar, i guanyarem les eleccions", ha proclamat la presidenciable a les portes del teatre.  

Durant l’acte s’ha produït una gran ovació a Mónica Oltra, a qui el número 2 al Congrés per València, Alberto Ibáñez, ha agraït la tasca feta com a vicepresidenta i consellera d’Inclusió durant dues legislatures a l’inici de la seua intervenció. 

També et pot interessar

stats