Compromís-Sumar promet portar al Congrés una "ofensiva" valenciana contra l'"odi" de PP i Vox

La formació ha presentat als seus caps de llista per València per al 23J

Els candidats de Compromís-Sumar per València per a les eleccions al Congrés del 23J
Els candidats de Compromís-Sumar per València per a les eleccions al Congrés del 23J / À Punt

Els caps de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València en el 23J, Àgueda Micó, Alberto Ibáñez i Nahuel González, han defés que la seua candidatura representa "la dignitat de la majoria valenciana contra l'odi que la dreta i la ultradreta volen portar a les institucions". "Necessitem una veu valenciana potent al Congrés", han reivindicat, i han garantit que afronten les eleccions com una "ofensiva".

Davant les Torres de Serrans, els candidats de Compromís-Sumar per la província s'han fet la tradicional foto a menys d'un mes del 23J. Una imatge amb la qual calfen motors per a una campanya "de porta a porta", sense actes multitudinaris i centrada en les propostes, en la qual està previst que la candidata de Sumar al Govern, Yolanda Díaz, participe en un acte a València.

"El millor antídot contra el PP i Vox és un govern on Compromís siga la veu valenciana i Sumar aporte i impulse polítiques transformadores", ha declarat la número u Àgueda Micó (Més) contra els que pensen que "milers de valencians han de callar" segons els resultats del 28M.

Com a número dos, Alberto Ibáñez (Iniciativa) ha destacat que presenten les candidatures en un pont "mentre uns altres entenen la política com una torre contra una altra". A més, ha reivindicat el paper "imprescindible" de la coalició valencianista per a "no tornar a la foscor que representa l'extrema dreta i el dolor que suposa el bipartidisme".

El número tres, Nahuel González (EUPV), ha garantit que Sumar "ix a l'ofensiva amb il·lusió i amb veu valenciana" i ha ressaltat el "retrobament" amb companys com Ignacio Blanco —cap de llista al Senat per València—. "No podem dir-ho més fort: tenim una candidata a Presidència que ha sigut la ministra de Treball que més drets laborals ha donat al poble valencià", ha proclamat.

Entre les propostes, els candidats s'han compromés a defendre les inversions i el finançament que necessita la Comunitat Valenciana, així com a millorar el servei de Rodalia i "lluitar" contra l'ampliació del port de València o les macroplantes solars.

"Alliberar temps per a la vida"

En matèria laboral volen "alliberar temps per a la vida", ja que creuen que és el moment d'"apostar decididament" per la jornada de 32 hores sense reducció salarial, al costat de mesures com tancar els centres comercials els diumenges i els dissabtes a la vesprada durant l'estiu, avançar l'edat de jubilació o racionalitzar els "horaris de serveis públics i mitjans de comunicació". "Recuperar temps per a cuidar-nos i per a cuidar", han il·lustrat.

Uns altres dels seus objectius són representar la unitat del poble valencià en matèria de sostenibilitat o contra els incendis forestals, a més de ser "garantia de reparació i llibertat" davant de la intenció del futur Consell d'eliminar la Conselleria de Qualitat Democràtica.

També et pot interessar

stats