Àgueda Micó (Compromís-Sumar): "Ho donarem tot per a ser la veu valenciana a Madrid"

La cap de llista per València al Congrés es reivindica com a "vot útil" el 23J perquè hi haja un govern "veritablement d'esquerres" a La Moncloa i que el bipartidisme no guanye les eleccions

Àgueda Micó, entrevistada aquest divendres en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Hi haurà una veu valenciana al Congrés després de les eleccions generals del 23 de juliol. Ho ha garantit la cap de llista per València de Compromís-Sumar, Àgueda Micó, qui era l'única candidata aspirant en les primàries exprés que ha celebrat la coalició valencianista després de tancar un acord de confluència amb Sumar, la plataforma política de Yolanda Díaz que aglutina una quinzena de formacions per a rendibilitzar el vot de l'esquerra.

Entrevistada aquest divendres en Les notícies del matí, la també secretària general de Més Compromís ha dit que la presència valenciana al parlament espanyol està assegurada amb el pacte a què han arribat amb Sumar, que els reconeix la possibilitat de tindre grup parlamentari propi si es compleixen els requisits legals. "Ho donarem tot per a ser la veu valenciana a Madrid", ha afirmat, visiblement satisfeta pel suport rebut de la militància per a liderar la llista electoral per la circumscripció de València. Amb ella, de número dos, hi concorre el portaveu d'Iniciativa, Alberto Ibáñez.

Compromís-Sumar som el vot útil per a les persones que volen un govern veritablement d'esquerres

En declaracions a la ràdio d'À Punt, Micó ha reivindicat el projecte de Compromís-Sumar com el "vot útil" per a totes aquelles persones que volen un govern "veritablement d'esquerres" a l'Estat i ha opinat que la coalició taronja ha d'estar present al Congrés com a força política perquè en la darrera legislatura és l'única formació que ha defensat els interessos valencians. Així, ha subratllat que Compromís representa "el valencianisme polític, el feminisme, l'ecologisme i el moviment d'esquerres del País Valencià". Igualment, s'ha marcat com a objectiu lluitar contra el bipartidisme que, ha dit, el PP i el PSOE volen imposar en la pròxima cita amb les urnes: "Volem ser més perquè el bipartidisme no guanye aquestes eleccions i la dreta reaccionària no tinga l'oportunitat de fer el que malauradament ja està fent ací" ha assenyalat, en una referència directa l'entesa entre PP i Vox per a governar la Comunitat Valenciana en coalició després de dues legislatures d'executiu Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem).

PP i Vox són dues cares de la mateixa moneda i desenvoluparan les mateixes polítiques públiques

El govern "de la vergonya"

La candidata de Compromís ha carregat contra l'acord entre els populars valencians amb el partit d'ultradreta per a investir Carlos Mazón com a president de la Generalitat i l'ha definit com el govern "de la vergonya" perquè està "contra les persones, les dones, els valencianoparlants i la majoria social". "És molt trist que, després del treball fet aquests anys, vinga aquesta gentola i comence a parlar de violència intrafamiliar, a negar el canvi climàtic, a atacar la immigració i l'ocupació, a negar els drets de la diversitat cultural i lingüística…", ha lamentat. Micó ha deixat clar que PP i Vox són "dues cares de la mateixa moneda" perquè "desenvolupen les mateixes polítiques públiques", i ha criticat per això que es vulga "blanquejar" als de Mazón.

Davant d'aquest escenari, ha insistit que ara cal tindre "una actitud molt ferma i propositiva" i que Compromís demostrarà a la societat valenciana que, tot i tindre al "pitjor" executiu de la Generalitat, també tindran "la millor oposició" per a recuperar el 2027 "les institucions i la dignitat".

També et pot interessar

stats