Guijarro (Compromís-Sumar): "Abstindre's és posar la catifa roja perquè desembarquen els bàrbars"

El cap de llista per Alacant afirma que aquesta campanya volen "injectar il·lusió" perquè la gent no es quede a casa, ja que "no està perduda la batalla electoral"

Txema Guijarro en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El cap de llista de la candidatura Compromís-Sumar per la província d'Alacant, Txema Guijarro, ha assegurat que aquesta campanya volen injectar il·lusió perquè la gent no es quede a casa, perquè considera que no està perduda la batalla electoral i que hi ha una majoria social que vol un projecte comú i de futur.

Preguntat sobre la falta de mobilització en l'esquerra, amb part dels fidels a Podem i Compromís que aposten per l'abstenció pels acords amb Sumar, Guijarro ha dit en Les notícies del matí que "abstindre's en aquest context és posar la catifa roja perquè desembarquen els bàrbars".

"La dreta ha construït ja el marc de "queda't a casa perquè ja hem guanyat les eleccions i no et molestes a votar". Aquesta és la rebel·lia que vull excitar. No hi ha res fet, no està tot dat i beneït i qualsevol persona que es preocupe pel seu país i vulga progrés per a la seua gent, el que ha de fer és alçar-se del sofà i anar a votar", ha reclamat.

En la campanya volen parlar de "condicions de vida"

Guijarro ha destacat que un dels objectius d'aquesta campanya és parlar de "condicions de vida" perquè el que demana la gent és la seguretat d'un treball digne, arribar a fi de mes i tindre una pensió.

"Aquesta és la seguretat que Sumar vol traslladar als espanyols i aquest és el tipus de debat electoral que crec que s'ha de fer. El nostre paper consisteix a parlar de la vida de la gent", ha afegit.

La dreta ha construït el marc de "queda't a casa perquè ja hem guanyat les eleccions i no et molestes a votar". És la rebel·lia que vull excitar. No hi ha res fet, no tot està dat i beneït. El que has de fer és alçar-te del sofà i anar a votar

Considera que la fase històrica nascuda del 15M està morta i enterrada

D'altra banda, el cap de llista per Alacant a les generals de Compromís-Sumar ha assegurat que la fase històrica nascuda del 15M està morta i enterrada.

Guijarro, que ja era diputat per Podem a Alacant en el Congrés, considera que el partit i l'espai polític s'han adaptat al canvi de les circumstàncies, i ha defés els objectius renovats de la coalició Compromís-Sumar per a la pròxima legislatura. "El que no es pot fer és caure en la melancolia, sinó mirar al futur i establir objectius".

Sumar-Compromís va presentar dijous els candidats al Congrés i al Senat per Alacant per a les eleccions del 23 de juliol. Txema Guijarro encapçala la llista al Congrés, seguit d'Inma Orozco, secretària autonòmica d'Urbanisme actual i de Naiara Davó. Manuel Alcaraz és el cap de llista al Senat. 

El candidat ha explicat que l'avançament electoral no ha permés les primàries desitjables i ha agraït la confiança de Yolanda Díaz en ell. Davant de les crítiques del nacionalisme valencià, Guijarro assegura que defendrà el punt de vista valencià i alacantí en les seues polítiques al Congrés.

També et pot interessar

stats