Podem i Sumar tanquen un acord per a anar junts a les eleccions generals del 23 de juliol

De cara a les llistes electorals, Podem ocuparia el quart lloc a Barcelona, el cinqué a Madrid i lideraria les candidatures a Múrcia, Cadis, Navarra, Las Palmas i Guipúscoa

La coalició entre Podem i Sumar es registra per a les eleccions generals del 23 de juliol
La coalició entre Podem i Sumar es registra per a les eleccions generals del 23 de juliol / Matias Chiofalo / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de juny 2023 - 20:42 Actualitzat: 09 de juny 2023 - 22:17

Els equips negociadors de Sumar i Podem han arribat aquest divendres de vesprada a un acord per concórrer conjuntament a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, amb llistes tancades. Lilith Verstringe, secretària d'organització de Podem, i Josep Vendrell, en nom de Sumar, han registrat la coalició a les oficines de la Junta Electoral Central al Congrés dels Diputats.

De cara a les llistes electorals, Podem ocuparia el quart lloc a Barcelona, el cinqué a Madrid i lideraria les candidatures a Múrcia, Cadis, Navarra, Las Palmas i Guipúscoa. El termini per tancar oficialment les llistes amb les candidatures és el pròxim 19 de juny.

Aquest matí, Belarra ha lamentat que des de l'equip de la vicepresidenta segona manifestaren que Montero era un “obstacle insalvable” per a la candidatura àmplia d'esquerres.

En l'acord de coalició s'han integrat un total d'onze partits. Es tracta de l'aliança més àmplia i plural aconseguida entre forces progressistes i verdes a Espanya. “La pluralitat de Sumar és la pluralitat del país i volem fer d'això un signe d'identitat d'aquesta coalició electoral, que constitueix la principal alternativa perquè la ciutadania progressista recupere l'esperança”, ha explicat en un comunicat Sumar.

Podem confirma els caps de llista d'algunes circumscripcions 

Entre els càrrecs ja confirmats que encapçalaran circumscripcions per Podem està el diputat Roberto Uriarte, que es presentarà per Àlaba; Martina Velarde, secretària general de Podem a Andalusia i diputada al Congrés, per Granada; la diputada Pilar Garrido, coordinadora general de Podem al País Basc, per Guipúscoa; Noemí Santana Perera, consellera de Drets Socials, Igualtat, Diversitat i Joventut del govern de les Canàries, per Las Palmas; el coordinador autonòmic de Podem Múrcia, Javier Sánchez, per Múrcia; i l'eurodiputada Idoia Villanueva, responsable de la secretaria internacional de Podem, anirà per Navarra.

Pel que fa a la secretària d'organització del partit, Lilith Verstrynge, ocuparà el quart lloc en les llistes per Barcelona i Ione Belarra serà la cinquena per Madrid. 

Podem també encapçalarà les llistes per Ávila, Badajoz, Càceres, Guadalajara, Palència, Segòvia i Terol.

Sense Montero

Un dels dubtes que ha dificultat l'acord fins a l'últim moment ha sigut la presència o no de la ministra d'Igualtat Irene Montero. Finalment, Montero no està entre els noms acordats, tot i que Podem ha mantingut en tot moment la intenció que estiguera.

També et pot interessar

stats