Diana Morant serà proclamada aquest dimecres nova secretària general del PSPV-PSOE

L’exalcaldessa de Gandia i ministra de Ciència serà la primera dona líder de la formació valenciana

Morant, Bielsa i Soler, aquest dissabte a Torrent
Morant, Bielsa i Soler, dissabte passat a Torrent

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, serà proclamada aquest dimecres nova secretària general del PSPV-PSOE, en substitució de Ximo Puig, per ser l'única candidata al càrrec després de la renúncia dels altres dos aspirants, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler. Serà la primera dona que liderarà la formació valenciana.

El partit ha convocat la premsa i la militància a les 18:30 hores enfront de la seu socialista de València per a celebrar aquest acte. La proclamació arriba després que dissabte passat Morant anunciara que el secretari provincial del partit a Alacant, Alejandro Soler, serà el nou president del partit, mentre que el secretari provincial a València, Carlos Fernández Bielsa, serà el vicesecretari general.

Morant, exalcaldessa de Gandia (Safor), serà l'única candidata a la secretaria general dels socialistes valencians en el congrés extraordinari del 22 al 24 de març a Benicàssim després de l'acord aconseguit fa ara una setmana amb Bielsa i Soler.

La finalitat principal d'aquest acord, aconseguit després d'una reunió entre els tres a la seu madrilenya del PSOE amb el secretari d'Organització, Santos Cerdán, és generar "un nou projecte polític il·lusionant, alineat amb el projecte que representa Pedro Sánchez a Espanya, que siga capaç de combatre i véncer la dreta" a la Comunitat Valenciana.

L'acord va arribar un dia abans que s'obrira el termini de recollida d'avals per a convertir-se en candidats, i va evitar que la segona federació socialista d'Espanya en nombre de militants haguera d'anar a un procés de primàries.

També et pot interessar

stats