Diana Morant destaca les "millores" de la vacuna espanyola enfront de les ja existents

La ministra de Ciència i Innovació destaca que, amb resultats positius, el preparat d'Hipra podria començar a produir-se a l'octubre i comercialitzar-se a principis de 2022

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant
La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant / Europa Press

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha destacat aquest dijous les "millores" que incorpora la vacuna contra el coronavirus responsable de la Covid-19 que està desenvolupant la farmacèutica Hipra enfront de les ja existents que s'estan comercialitzant i administrant.

Morant ha apuntat, entre eixes millores, que s'està desenvolupant a partir de dues de les variants de la malaltia (les denominades "alfa" i "beta"), la forta resposta immunitària que ha demostrat en els assajos preclínics, i que es pot conservar a una temperatura entre 2 i 8 graus i no necessita per tant processos de congelació.

La titular de Ciència i Innovació ha fet aquestes reflexions en declaracions al canal 24 Hores de TVE, hores després que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris haja autoritzat el primer assaig clínic en persones d'una vacuna espanyola, la que està desenvolupant aquesta empresa farmacèutica.

Producció a l'octubre i comercialització a l'inici de 2022

Si els assajos clínics llancen resultats positius l'empresa podria previsiblement començar la producció d'aquesta vacuna el mes d'octubre vinent i la seua comercialització a principis de l'any que ve, ha explicat la ministra, qui ha incidit durant l'entrevista en la importància que la ciència i la investigació s'avancen a qualsevol escenari futur.

I sobre la possibilitat que aquesta vacuna acabe "convivint" amb moltes altres, la ministra ha insistit que la d'Hipra aporta novetats i millores i que serà la ciència la que determine també si es pot combinar amb altres vacunes.

Diana Morant ha valorat la reconversió que va fer aquesta empresa, especialitzada en el sector veterinari, per a reorientar el seu treball cap a la salut humana i la recerca i el desenvolupament d'una vacuna contra la Covid, i també el suport que ha tingut del govern espanyol per a escometre aquest gir.

Aquest suport, ha precisat la ministra, s'ha traduït en assessorament científic, ajudes per a accedir als fons europeus i finançament del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI).

Morant s'ha referit també a l'ajornament de la vacuna que investiga l'equip dirigit per Mariano Esteban en el Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC), i ha observat que el seu desenvolupament està ara pendent dels aclariments que ha demanat l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

També et pot interessar

stats