La defensa de Rus acusa el fiscal de "jugar amb les cartes marcades"

Emilio Pérez Mora ha demanat la lliure absolució perquè no s'ha pogut trobar "un sol euro guanyat il·legalment"

Alfonso Rus aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de València
Alfons Rus aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de València / À Punt

L'advocat d'Alfons Rus, Emilio Pérez Mora, ha acusat la Fiscalia Anticorrupció de "jugar amb les cartes marcades" en el cas Imelsa, en referència als àudios que va gravar Marcos Benavent, que van donar origen a la causa, i que aquesta part considera nuls per haver sigut obtingut de manera il·lícita i no haver-se trobat la font original que els va contindre.

El lletrat, que ha demanat la lliure absolució de Rus, ha insistit que "cap comissió rogatòria ha pogut trobar un sol euro guanyat il·legalment" pel seu defensat.

També ha carregat contra l'actual consellera de Transparència i denunciant del cas, Rosa Pérez Garijo, qui "no va ser acusada malgrat tindre idèntica condició a la de Rafa Rubio —la de diputada provincial amb assessors pagats per Imelsa—"; i també contra l'exfiscal anticorrupció Vicente Torres, que "va ser nomenat magistrat del TSJCV a petició del partit de Pérez Garijo".

"Mariano López —exsogre de Benavent i responsable de l'obtenció dels àudios—, Rosa Pérez, i Vicente Torres van mantindre diverses reunions amb la Fiscalia, van escoltar els àudios i Mariano va dir que procedien d'un disc dur extern que pertanyia a Benavent i que aquest no va poder retirar del domicili de la seua exmuller perquè se li va impedir després del divorci".

Aquest lletrat ha posat el focus sobre el fet que "el fiscal no demanara aquest material" i ha considerat lògic que no ho fera tampoc Benavent perquè "ningú demandaria la seua exmuller perquè li entregara un àlbum de fotos pornogràfiques; probablement no va retirar tampoc moltes altres coses seues".

Ha advertit també que "no és nova la manifestació respecte al disc dur extern" d'on es van obtindre els àudios, perquè "Mariano López ho va dir a l'UCO el novembre del 2014", per la qual cosa ha considerat que "el disc era de Marcos Benavent i es va s'hi accedir vulnerant els seus drets".

A més, ha subratllat que "la Guàrdia Civil va saber que no hi havia res en l'ordinador, però la Fiscalia ho va ocultar a totes les defenses. Tot el que s'ha treballat en aquest procediment es fa a partir d'un pendrive entregat per Rosa Pérez que manca de tota traçabilitat, que no guarda la cadena de custòdia i que va ser manipulat el dia abans de ser entregat al fiscal".

"No ens estranya en absolut la feroç oposició del fiscal perquè poguérem tindre accés a aquest ordinador", ha agregat.

Per això, ha conclòs que "Mariano López va seleccionar la informació que volia trobar i va excloure la que va voler, perquè no és un empresari exemplar [està processat en una altra de les peces del cas Imelsa com a receptor d'un contracte d'atenció telefònica]". "És un conte xinés que el disc dur s'estiguera desbaratant. La troballa dels àudios no va ser casual, López no va tindre dret a accedir al disc perquè no era de la seua propietat, ni va ser abandonat ni cedit, per molt que haja passat el temps".

Respecte a la suposada capacitat de decisió de Rus en Ciegsa, la seua defensa ha considerat que no existeix cap prova de càrrec que la constate, i ha incidit que "ni una sola de les declaracions dels conformats pot constituir prova contra Alfons Rus".

Finalment, aquest lletrat ha cridat l'atenció sobre el fet que l'anterior advocat de Benavent —el que l'assistia mentre va col·laborar amb la justícia— "siga el testimoni de la Fiscalia per a validar determinades entrades i registres", en al·lusió al procés contra Eduardo Zaplana, ja que els papers que van donar origen al cas Erial estaven en propietat de Benavent i es van trobar al despatx del seu exadvocat, segons sosté Anticorrupció.

En aquest mateix sentit, l'advocat d'Emilio Llopis, ex cap de gabinet de Rus, ha lamentat que "aquest procediment naix amb una investigació política prèvia i el trofeu de caça major era el president de la Diputació. La conseqüència necessària era tombar altres persones, com el meu client, que en huit anys no ha sigut investigat més que en aquesta peça... i això que se li imputa la pertinença a un grup criminal".

També et pot interessar

stats