Les Corts estudiaran com combatre l’assetjament escolar i previndre els temporals

Crearan dues comissions per a impulsar polítiques davant de la violència entre infants i estudiar l’actuació de les administracions en cas de DANA.

Les Corts estudiaran com combatre l’assetjament escolar i previndre els temporals
Les Corts estudiaran com combatre l’assetjament escolar i previndre els temporals

El ple de les Corts ha acordat aquest dijous crear dues comissions d’estudi: una per a impulsar polítiques que facen front a l’assetjament escolar, i l’altra per a establir mesures de prevenció dels riscos derivats dels forts temporals com els que han agranat la Comunitat Valenciana en els últims mesos.

La comissió sobre l’assetjament escolar, presentada per Compromís i aprovada per unanimitat, vol impulsar “polítiques concretes per a previndre i actuar davant de la violència entre iguals en l’àmbit escolar i en la infància”. Per a això, comptarà amb la participació de tots els agents de la societat amb l’objectiu de fer “una anàlisi integral” de la situació i proposar mesures que ajuden a millorar les relacions en l’escola. Es vol avançar cap a una nova concepció d’aquestes relacions perquè es basen “en el respecte i la convivència”.

La segona comissió l’ha proposada el PSPV i ha tirat avant amb el suport de tots els grups parlamentaris excepte Vox, que hi ha votat en contra. Estudiarà les mesures que adopten les administracions públiques per a previndre els riscos derivats dels forts temporals, i també quines actuacions poden dur-se a termini per a reduir la vulnerabilitat social, econòmica i ambiental en el territori davant de futurs episodis climatològics virulents, com ara la borrasca Gloria de gener. Per a això, s’analitzarà la gestió en matèria hídrica, territorial i urbanística durant les últimes dècades, des de la perspectiva de la prevenció dels riscos.

Les dues comissions tindran un termini màxim de dotze mesos per a elaborar un dictamen que, després d’aprovar-se, s’elevarà al ple de les Corts per a debatre’l i votar.

També et pot interessar

stats