El Constitucional anul·la que la Llei de salut valenciana contemple pràctiques d'estudiants sols en universitats públiques

La sentència considera que el text "incorre en contravenció amb les competències exclusives de l'Estat en matèries d'educació i de sanitat".

El Constitucional anul·la que la Llei de salut valenciana contemple pràctiques d\'estudiants sols en universitats públiques

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha declarat inconstitucional i nul que la Llei de salut valenciana establisca col·laboració únicament amb universitats de titularitat pública per a les pràctiques d'estudiants.

La sentència considera que el text "incorre en contravenció amb les competències exclusives de l'Estat en matèries d'educació i de sanitat". D'aquesta manera, el TC ha estimat el recurs d'inconstitucionalitat presentat per més de 50 senadors del Grup Parlamentari Popular en el Senat.

Així mateix, la sentència explica que "la normativa estatal es refereix de manera genèrica a les universitats, sense cap distinció entre unes universitats i altres". En canvi, "la norma legal valenciana únicament imposa aquest deure de col·laboració de l'executiu de la Comunitat Valenciana respecte de les universitats de titularitat pública, sense esmentar de manera expressa les privades".

També et pot interessar

stats