La Conselleria de Sanitat signarà un conveni amb les universitats privades

El Constitucional ha declarat inconstitucional i nul que la Llei de salut valenciana contemple pràctiques d'estudiants sols en universitats públiques

La consellera de Sanitat Ana Barceló durant una compareixença recent.
La consellera de Sanitat Ana Barceló durant una compareixença recent.

La Conselleria de Sanitat treballa en l'elaboració d'un nou conveni de col·laboració amb les universitats privades i en una actualització del conveni amb les públiques que es firmarà entre els mesos de febrer i març "perquè hi haja temps suficient per a preparar el pròxim curs".

Fonts de la conselleria han informat que estan treballant en aquest conveni des que el TSJCV estimara el recurs de la Universitat Catòlica de València. En aquest text es demanava reconéixer el dret dels seus alumnes de Medicina a realitzar pràctiques en la sanitat pública.

Precisament aquest dimarts s'ha fet públic que el Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional i nul que la Llei de salut valenciana establisca col·laboració únicament amb universitats de titularitat pública per a les pràctiques d'estudiants. 

La Catòlica de València espera trobar “un acord definitiu”

D’altra banda, el rector de la Universitat Catòlica de València, José Manuel Pagán, ha assenyalat que l'executiu valencià "ha de fer passos per a trobar ja un acord definitiu" amb la seua universitat i la resta de centres privats.

Així mateix, ha assegurat que la sentència garanteix la docència pràctica i clínica de les titulacions que així ho requerisquen a les universitats privades, o d'iniciativa social com la Catòlica de València.

També et pot interessar

stats