Més de 400 entitats donen suport a la candidatura d'Alacant com a seu de l'Agència d'Intel·ligència Artificial

El Consell farà pública la presentació oficial de la pretensió de la capital de l'Alacantí

Alacant opta a ser seu nacional de AESIA amb un projecte "sòlid" i "potent" que porta la IA en el seu ADN
Alacant opta a ser seu nacional d'AESIA amb un projecte "sòlid" i "potent" que porta la IA en el seu ADN / Europa Press

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha presentat aquest dilluns, de manera oficial, la candidatura que justifica que Alacant és la ciutat idònia per a convertir-se en la seu de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (AESIA). La candidatura s’ha presentat davant el Ministeri de Política Territorial i ha sigut secundada per més de 400 entitats de tots els àmbits.

Amb aquesta acció, el Consell compleix el seu objectiu de presentar "dins del termini i en la forma apropiada" una candidatura "integradora, rigorosa i potent", pensada per a involucrar-hi tota la ciutadania i en una ubicació "immillorable" com és el moll 5 del Port, que se suma a Districte Digital i a la mateixa Conselleria d'Innovació. Amb tot, es reforçarà el potent ecosistema d'innovació i hub tecnològic que és ja la ciutat d'Alacant, segons informa la Generalitat en un comunicat.

El projecte de la Generalitat, que ha posat en marxa la Conselleria d'Innovació amb l'assessorament i la participació de l'empresa Innsomnia, ha rebut un gran suport per part del teixit empresarial valencià. Entre les entitats hi ha grans empreses de tots els sectors d'àmbit nacional, com són Vodafone, Telefónica, Indra, Accenture, Grup Verne, Baleària o El Corte Inglés, que han remés a la Conselleria d'Innovació una carta d'adhesió.

A més, també s'hi ha sumat una part dels col·lectius empresarials, professionals i socials que representen la majoria de la societat valenciana, com ara les cambres de comerç, la Confederació Empresarial Valenciana, els instituts tecnològics valencians o els principals sindicats de treballadors, UGT i CCOO.

També et pot interessar

stats